Kenapa Ramai Usahawan Perlu Ada MenThor? 4 Sebab Untuk Anda

Tunjuk ajarku Sifu! Ini bukan iklan rancangan realiti TV tetapi ini adalah realiti tentang usahawan yang menjalankan perniagaan tetapi lebih gemar langgar dinding, buat semua perkara sendiri tanpa bimbingan seorang MenThor yang terbukti hasilkan RESULT dan usahawan berjaya. Mungkin ada yang beranggapan cukup dengan pengalaman, kelulusan akademik dan modal yang besar sahaja, anda mampu untuk […]

Peningkatan Pantas Dalam Bisnes Anda Penting Atau Tidak?

Pentingkah peningkatan pantas dalam bisnes anda? Jom baca kisah Zainab ini yang sudah  mula  berniaga.  Baru  berniaga  secara  part-time  selain  kerja  sebagai  cikgu secara  sepenuh  masa  kerana  gaji  sebagai  cikgu  tidak  cukup  untuk  bayar  hutang,  tidak cukup untuk menampung kos sara hidup keluarganya yang semakin besar. Suami  Zainab juga cikgu macam dia. Tapi suami Zainab selain […]

3 Sebab Usahawan Perlu Ada Business Coach aka MenThor

Memegang kata azimat pepatah Melayu, ‘Menuntut ilmu biarlah sampai ke negeri China’, tanpa seorang guru mungkin kita tiada panduan hidup yang betul. Ilmu boleh digali di mana-mana kerana setiap hari kita perlu belajar dan gunakan ilmu tersebut untuk kehidupan. Rentetan itu, hal ini sama juga dalam perniagaan. Anda memerlukan ‘business coach’ untuk mengembangkan ilmu perniagaan […]

Nak Pergi Jauh Dalam Bisnes?

Selalunya kita dengar kata-kata ‘90% rezeki banyak datang dari hasil berniaga’. Memang bagus kita tengok makin ramai orang yang berniaga sekarang ni tak kira usia atau apa pun barang yang dijual. Daripada rakyat biasa sampailah kepada orang-orang ternama, semua ada bisnes sendiri. Tapi, ramai orang yang fikir dia berniaga dan jual beli hari-hari sebab nak ‘survive’. […]