Business Review

Kisah Inspirasi Pengasas WhatsApp

Boleh dikatakan kebanyakan daripada kita, malah di dunia pasti ada menggunakan aplikasi, WhatsApp bagi berhubung antara satu sama lain. Tahukah anda, jumlah …

Agresif – Fast Action, Fast Result

‘Fast action, fast result’.Jika anda nak berjaya dengan cepat, itu yang patut anda buat, betul? Jika anda main-main, nanti-nantilah, dan ingat-ingat lupa …

Berapa cepat anda response PM pelanggan anda? Pernah tak bila anda lewat response, pelanggan anda terus komplen dan marah-marah anda? Anda fikir …

Kunci Kejayaan Google

Siapa tidak kenal Google, syarikat gergasi antarabangsa yang menjadi enjin carian utama bagi pengguna internet pada masa ini. Google ditubuhkan sebagai syarikat …

Mulakan e-Newsletter

You can’t sell anything if you can’t tell anything -Beth Comstock Pemasaran adalah untuk beritahu orang ramai yang anda ada bisnes. Jika …

Gunakan Viral Marketing

Apa benda lah viral marketing ‘ni? Macam best je, tapi OK ke? Apa yang anda tahu tentang viral marketing dalam bisnes? Pernah …

Coca-Cola, Apa Kita Boleh Belajar?

Siapa tidak kenal dengan jenama minuman terkenal ini, Coca-Cola. Kebanyakan kedai makan dan di kedai runcit atau serbaneka ada produk minuman Coca-Cola. …

7 Tips Menulis Tajuk Yang Menarik

Bila anda baca sesuatu di media sosial, majalah atau akhbar, apa yang akan anda baca dulu? Semestinya tajuk betul? Biasanya jenis tajuk …