Tips Untuk Anda Ditemu Bual

Sama ada anda dijemput untuk sesi Bual Bicara, ditemu bual atau anda sendiri mengelolakan rancangan Bual Bicara mahupun Live anda sendiri, ianya adalah bagus untuk perniagaan anda. Ianya akan dapat meningkatkan nama anda serta perniagaan dengan mendadak. Ramai antara anak didik RichWorks selalu mengadakan sesi Bual Bicara sendiri, bersama pelanggan, stokis dan team masing-masing atau …

Teknik Pengiklanan Radio Buat Usahawan

Pernahkah anda terfikir untuk menjual produk dan perkhidmatan anda dengan menggunakan teknik pengiklanan radio? Menarik bukan. Anda perlu mencubanya! Berapa ramai pengguna jalan raya yang terkandas di dalam sesebuah trafik pada waktu kemuncak yang mendengar siaran radio di awal pagi dan menjelang senja. Ini adalah waktu puncak yang selalunya ramai peniaga ambil peluang untuk keudarakan …

Kepentingan Katalog Produk

Bagaimana perniagaan anda hari ini? Kami ada tips menarik untuk anda promosikan perniagaan secara offline. Anda ingin tahu? Pernahkah anda menggunakan KATALOG? Jangan pandang sebelah mata dengan kuasa pemasaran katalog. Walaupun penggunaan katalog produk sudah lama wujud, tetapi ramai di antara peniaga hari ini memandang rendah terhadap kuasa pemasaran katalog. Ramai yang fikir, katalog yang …

10 Ayat Terbaik Nak Tarik Pelanggan

Di dalam pemasaran, pelanggan secara tidak sedar selalu dipengaruhi untuk mendapatkan sesebuah produk atau perkhidmatan hanya melalui ungkapan-ungkapan hebat yang tertera di dalam flyers, bunting, banners. Menurut Sarah Fuller, penulis blog terkenal di barat, dengan sedikit desakan sesebuah produk itu dapat dijual apabila pelanggan membuat tindakan dengan segera. Berikut, antara 10 ayat terbaik yang boleh …

Pelekat Kereta Untuk Marketing

Jangan pandang rendah kepada kemampuan pelekat kereta untuk jadi bahan promosi perniagaan anda. Ramai peniaga yang dah mula gunakannya kerana ianya murah dan mudah untuk dibuat. Ianya juga boleh didatangkan dalam beraneka saiz. Ada yang kecil dan ada yang memenuhi cermin kereta. Ianya juga boleh dibuat menggunakan warna hitam putih atau berwarna-warni. Oleh kerana kosnya murah, ianya boleh juga diberikan sebagai hadiah …

Papan Tanda Bisnes Tunjuk Kredibiliti Anda

Tahukah anda, papan tanda (signboard) bisnes boleh menunjukkan kredibiliti perniagaan anda. Kesilapan ramai orang ialah tidak menggunakan signboard perniagaan di premis perniagaan atau menggunakan papan tanda yang dah buruk, reput, pudar dan sudah kelabu. Signboard yang besar, dan cerah memudahkan orang ramai untuk mengenalpasti perniagaan anda. Ianya juga adalah bentuk iklan terbaik disamping menunjukkan imej perniagaan anda. 5 ciri-ciri …

Cara Buat Video Bisnes di YouTube. 8 Tips Untuk Anda

Hari ini kami nak kongsikan tips istimewa bagaimana usahawan di luar sana boleh tingkatkan perniagaan melalui laman YouTube dengan buat video bisnes. Kami pasti, tak ramai yang tahu, kalau tahu pun mungkin tekniknya tak tepat. Bila dengar je YouTube, perkara pertama yang terlintas di fikiran anda ialah drama atau lagu, betul? Mungkin ramai antara anda …

Kenapa Perlu Cipta Suasana Mengikut Tema. 3 Sebab Untuk Anda

Anda mungkin rasa ini tak penting, tapi jika anda tengok betul-betul banyak syarikat perniagaan besar menggunakan teknik ini. Anda boleh hias kedai anda, rekaan laman web, rekaan banner untuk blog dan gambar profile dan ‘cover photo’ mengikut tema tertentu contohnya mengikut sambutan atau perayaan. Ini akan membantu untuk mencipta mood prospek dan pelanggan untuk berurusan dengan anda. Lebih-lebih lagi jika pada …

4 Panduan Tagline Yang Baik

Tagline merupakan satu frasa kata-kata atau slogan yang selalu dikaitkan dengan jenama atau sesuatu produk atau perniagaan. Ianya bertujuan untuk memudahkan pelanggan untuk ingat tentang produk anda. Selalunya, tagline yang digunakan perlulah menarik atau ‘catchy’, dan tidak terlalu panjang. Ramai pelanggan dapat menghubung kaitkan tag line yang menarik dengan jenama sesuatu produk. Ada slogan atau tagline yang terang-terang menyebut jenama, ada yang tidak. Kita buat sedikit ujian, apakah nama produk yang menggunakan tagline ini: …

Bunting, Apa Perlu Anda Tahu

Bunting memainkan peranan penting untuk membuatkan orang nampak perniagaan anda. Sebab itu ramai peniaga besar memasang bunting di tiang-tiang elektrik sekitar kawasan utama sepanjang tahun. Anda boleh mulakan dengan memasang 30 bunting di wilayah anda. Dan anda juga boleh memasangnya untuk beritahu tentang tawaran terkini yang diberikan oleh perniagaan anda. 6 perkara yang anda perlu …