Malaysia Airlines Lebarkan Sayap di Indonesia Dengan Penerbangan Baharu ke Kertajati

Malaysia Airlines Lebarkan Sayap di Indonesia Dengan Penerbangan Baharu ke Kertajati

Malaysia Airlines memperluaskan rangkaiannya di Indonesia dengan memperkenalkan penerbangan terus dari Kuala Lumpur (KUL) ke Kertajati (KJT) mulai 30 Oktober tahun ini.

Dalam satu kenyataan hari ini, syarikat penerbangan nasional itu berkata ini akan membolehkan pelancong meneroka Bandung dan lebih banyak lagi kawasan Jawa Barat dengan mudah.

Menurutnya, penambahan ini juga akan membawa sambungan terus syarikat penerbangan tersebut ke tujuh bandar di negara itu termasuk Jakarta, Denpasar, Medan, Yogyakarta, Pekanbaru dan Surabaya.

Ketua Pegawai Eksekutif Syarikat Penerbangan Malaysia Aviation Group (MAG) Ahmad Luqman Mohd Azmi berkata sebagai salah satu daripada lima pasaran terbesar bagi Malaysia Airlines, penambahan Kertajati ke rangkaiannya bukan sahaja akan memberikan lebih fleksibiliti dan kemudahan kepada pengembara, sama ada untuk masa lapang atau perniagaan tetapi juga merangsang penerimaan pelancongan serta mengukuhkan hubungan dua hala antara kedua-dua negara.

“Dengan perkhidmatan baharu ini, pengembara boleh meneroka lebih banyak kawasan Jawa Barat dengan lancar dengan sambungan strategiknya ke Bandung, Cirebon, Majalengka dan banyak lagi destinasi yang indah.

“Memandangkan permintaan perjalanan global terus mengukuh, kami melihat tindak balas positif pada laluan Indonesia kami dengan purata faktor muatan sebanyak 80%.

“Kami menjemput pengembara untuk mengambil kesempatan daripada tawaran ini sambil menikmati perkhidmatan hospitaliti Malaysia yang mesra bersama Malaysia Airlines,” katanya.

Bagi mempromosikan pelancaran laluan baharu itu, syarikat penerbangan itu menawarkan tambang pengenalan untuk masa terhad sehingga 8 Oktober bagi perjalanan dari 30 Oktober 2023 hingga 29 Mac 2024.

Pengembara boleh menikmati penerbangan menarik bermula pada harga RM519 ulang-balik melalui Kelas Ekonomi dan RM1,969 ulang-balik melalui Kelas Perniagaan.

Malaysia Airlines juga akan menyediakan perkhidmatan ulang-alik percuma antara Lapangan Terbang Antarabangsa Kertajati dan bandar Bandung untuk memastikan kemudahan hujung ke hujung yang lancar untuk tetamunya.

Artikel terbaru

Leave a Reply