Jas Vision : Pernah Nak Putus Asa, Tapi RichWorks Bantu Ubah Mindset

Founder Kedai Cermin Mata Jas Vision, Puan Jasniza Jamal pilih untuk berniaga apabila seronok tengok gaya hidup usahawan muda yang dikenali. “Selepas sahaja graduate saya pilih untuk buka kedai cermin mata sendiri kerana terpengaruh dengan saudara terdekat yang buka kedai dan berniaga.” “Saya percaya dia punya kebebasan masa dan kebebasan kewangan banding dengan yang bekerja. …

Teknik Copywriting Di Media Sosial

Jika anda berniaga di media sosial, teknik copywriting sangat penting dalam pemasaran produk anda. Macam mana anda nak ‘pegang hati’ pelanggan kalau anda tak tahu dan tak minat menulis? Cuba anda lihat di Facebook dan Blog, kata-kata adalah senjata yang paling berkesan untuk memujuk orang ramai menggunakan sesuatu produk. Kata-kata jugalah yang viralkan perniagaan anda …

Kisah ‘Bapa’ KFC, Colonel Sanders. 1,009 Kali Orang Kata ‘Tidak’ Sebelum ‘Ya’

Rasanya setiap daripada kita pastinya pernah mencuba ayam goreng KFC, sama ada yang original mahupun spicy. KFC merupakan rangkaian restoran makanan segera yang dimulakan pada 24 September 1952 dengan saksikan francais mereka yang pertama. Pengasas KFC, Colonel Harland Sanders Pete Harman atau lebih dikenali sebagai Colonel Sanders yang dapat dilihat di kebanyakan cawangan KFC dengan …

Pelekat Kereta Untuk Marketing

Jangan pandang rendah kepada kemampuan pelekat kereta untuk jadi bahan promosi perniagaan anda. Ramai peniaga yang dah mula gunakan pelekat kereta kerana ianya murah dan mudah untuk dibuat. Ianya juga boleh didatangkan dalam beraneka saiz. Ada yang kecil dan ada yang memenuhi cermin kereta. Ianya juga boleh dibuat menggunakan warna hitam putih atau berwarna-warni. Oleh kerana kosnya murah, pelekat kereta boleh juga …

Suri Lokcing : Bekas Guru Jadi Jutawan Jual Sate Ikan

Siapa sangka, bekas guru sains yang telah mengajar selama 20 tahun boleh menjadi jutawan sate ikan atau dikenali sebagai Suri Lokcing yang diusahakannya disebabkan tidak berhenti mencari ilmu. Founder Suri Agro Food Sdn. Bhd., Puan Suzilawati Hamzah telah terlibat dalam bisnes sejak 2015 dengan kepakarannya membuat lokcing yang lembut tanpa tulang dengan sos manis dan …

Papan Tanda Bisnes Tunjuk Kredibiliti Anda

Tahukah anda, papan tanda bisnes boleh menunjukkan kredibiliti perniagaan anda. Kesilapan ramai orang ialah tidak menggunakan papan tanda perniagaan di premis perniagaan atau menggunakan papan tanda yang dah buruk, reput, pudar dan sudah kelabu. Papan tanda yang besar, dan cerah memudahkan orang ramai untuk mengenalpasti perniagaan anda. Ianya juga adalah bentuk iklan terbaik disamping menunjukkan imej perniagaan anda. 5 …

Persediaan Untuk Pertumbuhan Pesat. ICM – Lebih 300 Titan Berkumpul di Ibu Negara Kuala Lumpur

Lebih 300 ahli Titanium yang merupakan program mentoring RichWorks dipersiapkan dalam Inner Circle Meeting (ICM) untuk bersedia bagi pertumbuhan yang pesat bagi suku tahun kedua malah sepanjang 2021 ini. Malah apa yang membanggakan daripada lebih 300 ahli Titan, seramai 148 orang usahawan jutawan ini daripada program mentoring Spire. Kebanyakan mereka berjaya mencapai RM1 juta pertama …

BELL POPCORN : Mulanya Skeptikal Dengan RichWorks dan Datuk Wira Dr Azizan Osman

“Awalnya saya skeptikal dengan apa yang Datuk Wira Dr Azizan Osman dan RichWorks Buat untuk para usahawan…” “Saya mula sertai kelas Zero Kos Marketing, time itu tengokresult juta-juta, kemudian saya rasa macam tak percaya juta-juta, macam tipu je,” katanya. Founder Bell Popcorn, Puan Firzah Puasa. Sebelum itu, beliau dahulunya pernah berniaga. Tapi bisnes pertamanya cuma …

7 Panduan Untuk Runding Harga

Untuk anda peniaga, ini adalah kemahiran yang anda perlu ada. Jika anda musykil kenapa kos operasi perniagaan anda tak pernah turun malahan semakin meningkat, anda perlu baca tips ini sampai habis. Tawar menawar atau runding harga merupakan satu teknik yang penting dalam perniagaan sehinggakan ahli ekonomi barat banyak membuat kajian tentangnya. Jika anda pandai dalam bab tawar menawar …

Semua Orang Boleh Mula Berniaga Untuk Tingkat Ekonomi Diri

RichWorks lancar program Virtual Online Bina Bisnes Berjaya – Edisi Khas Nak Mula Berniaga 2021  Semua orang boleh mula berniaga dan menjana pendapatan bagi tingkatkan ekonomi diri sama ada melakukannya secara sepenuh masa atau sampingan walaupun dalam tempoh pandemik ini. Sebenarnya banyak peluang yang ada untuk jana pendapatan dalam era digitalisasi ini dengan ramai orang …