RichWorks 13 Tahun, Perjuangan Tak Akan Berhenti

RichWorks International Sdn. Bhd. (RichWorks International) tidak akan berhenti dengan perjuangan memberikan sokongan dan bantuan kepada bangsa usahawan terutama di negara ini. Pengasasnya dan Mentor Usahawan & Pakar Pemasaran No.1 Asia, Datuk Wira Dr Azizan Osman berkata, pihaknya sudah terlibat dalam melatih dan membimbing ramai orang iaitu lebih 1.1 juta orang hingga berjaya melihat perubahan …

Memaafkan Orang Lain

Bagi kebanyakan daripada kita, untuk memaafkan orang lain boleh dikatakan agak sukar. Ia normal apabila seseorang itu dipersalahkan atau disakiti malah keberangkalian tinggi untuk dia mahu membalasnya kembali. Kalau nak diikutkan perasaan, nak saja dibalas semula perbuatan mereka itu. Meskipun kejadian tersebut sudah lama berlaku, bila terfikir buatkan diri rasa tidak senang hati. Namun, kita …

Senyuman Dalam Bisnes

Dalam bisnes, peniaga mesti selalu senyum. Senyuman bukan setakat dapat melembutkan hati pelanggan, tetapi ia merupakan amalan sedekah yang dituntut ketika berniaga. Rasulullah s.a.w sendiri tidak lekang dengan senyuman ketika berniaga. Senyum bukan hanya ketika bersemuka sahaja. Walaupun melalui telefon, anda hendaklah senyum agar pelanggan anda dapat “mendengar” senyuman yang telah anda berikan. Walaupun pelanggan …

RichWorks International Menyumbang Kepada Mereka Yang Memerlukan

Dalam bulan Ramadan yang mulia ini, warga RichWorks International Sdn. Bhd. (RichWorks International) tidak ketinggalan untuk menyumbang sedikit sebanyak kepada mereka yang memerlukan di negara ini. Sumbangan-sumbangan tersebut digerakkan sendiri oleh kakitangan bersama pengurusan RichWorks dalam memastikan perancangan yang dibuat dapat berjalan dengan lancar. Aktiviti sumbangan seperti ini telah dimulakan sejak 2018 lagi dengan melibatkan …

Tips Call To Action Yang Efektif

Pernah tak anda terpengaruh untuk membeli sesuatu produk yang dipromosikan hanya melalui iklan? Tak sampai seminit anda tengok atau baca iklan promosi, terus terdetik di hati anda “aku nak beli barang tu”. Itulah efektifnya call to action (CTA) yang berkesan. Anda mahu perniagaan laris keras macam ‘tu? Dengan CTA yang simple, anda boleh tarik ramai …

Jaga Motivasi Team Anda

Team sangat penting bagi sesebuah bisnes untuk berkembang. Kita tidak boleh buat bisnes seorang diri saja, jika nak menyaksikan bisnes berkembang ke tahap lebih tinggi. Melalui team yang bermotivasi ditambah dengan energi, ilmu dan kemahiran membuatkan anda dapat mencapai apa-apa yang disasarkan. Apatah lagi, dalam keadaan yang tidak menentu dengan pandemik ketika ini. Kes yang …

Tips Mula Ikat Follower di Media Sosial

Siapa ada masalah follower lari? Kami pasti ada antara anda yang nak mula berniaga di Media Sosial atau untuk yang dah berniaga, anda mungkin teringin nak buat jualan secara besar-besaran di media sosial. Antara satu soalan penting bila berniaga secra online ialah, bagaimana nak ikat follower untuk sentiasa ikut kita. Ramai orang ada masalah follower …

Kisah Bernard Arnault, Pemilik Louis Vuitton

Orang ketiga terkaya di dunia, Bernard Arnault & keluarga yang berasal dari Perancis merupakan Pengerusi dan Ketua Pegawai Eksekutif (CEO) empayar LVMH (Louis Vuitton Moet Hennessy) yang mana di bawahnya terdapat 75 jenama terkemuka termasuk Louis Vuitton dan Sephora. Malah pada Januari tahun ini, LVMH telah membeli syarikat barang kemas Amerika Syarikat, Tiffany & Co …

CaryaZara : Mula Sebagai Ejen Hingga Menjadi Founder Butik Sendiri

Siapa sangka bekas pensyarah ini boleh mengubah hidupnya dengan membina bisnes yang berjaya hingga memiliki butik sendiri, CaryaZara. Cita-cita Cik Naimey sejak kecil untuk menjadi pensyarah sudah digantikan dengan kini sebagai usahawan yang berjaya. Ia bermula bila titik perubahan dalam hidupnya untuk bantu keluarga dan lebih ramai orang lagi. “Sehingga saya lihat rupanya berniaga bukan …

Semua Orang Boleh Mula Berniaga Untuk Tingkat Ekonomi Diri

RichWorks lancar program Virtual Online Bina Bisnes Berjaya – Edisi Khas Nak Mula Berniaga 2021  Semua orang boleh mula berniaga dan menjana pendapatan bagi tingkatkan ekonomi diri sama ada melakukannya secara sepenuh masa atau sampingan walaupun dalam tempoh pandemik ini. Sebenarnya banyak peluang yang ada untuk jana pendapatan dalam era digitalisasi ini dengan ramai orang …