Suri Lokcing : Bekas Guru Jadi Jutawan Jual Sate Ikan

Siapa sangka, bekas guru sains yang telah mengajar selama 20 tahun boleh menjadi jutawan sate ikan atau dikenali sebagai Suri Lokcing yang diusahakannya disebabkan tidak berhenti mencari ilmu. Founder Suri Agro Food Sdn. Bhd., Puan Suzilawati Hamzah telah terlibat dalam bisnes sejak 2015 dengan kepakarannya membuat lokcing yang lembut tanpa tulang dengan sos manis dan …

Tina Secret : Bukan Saja Bisnes Berkembang, Sikap Dan Dalaman Diri Jadi Lebih Baik

Mulanya bisnes dengan ‘main terjun’ saja Tidak mahu dipandang rendah oleh orang lain, meskipun berasal dari negara jiran, Indonesia, seorang suri rumah dengan 3 anak ini mahu ubah hidupnya dengan melakukan bisnes. Bagaimanapun, Founder Tina Secret (Produk Kecantikan & Kesihatan), Puan Kus Endang atau lebih dikenali sebagai Tina Wisen mula berbisnes dengan ‘main terjun’ saja. …

Sabella : Dari Sebuah Mesin Jahit, Kini Jualan Capai RM120 Juta

Sabella Jadi Penaja Bersama Bagi Anugerah Juara Lagu 35 (AJL35) Siapa sangka, bermula dari rumah menggunakan sebuah mesin jahit, dan niat nak bantu menambahkan pendapatan seisi keluarga, jenama Sabella kini mampu berdiri gah dengan pembukaan kilang seluas 30,000 kaki persegi pada 1 Januari 2020 tahun lalu. Alhamdulillah, pembukaan tahun 2020 yang penuh makna dan menjadi …

Kuasai Minda Anda Cara Jutawan

Ramai orang mudah lupa. Lupa yang hidupnya mula berubah bila mereka mula ada peningkatan ilmu dan konsisten bertindak. Ilmu merubah hidup manusia. Banyak disebut atau kita dengar tentang ilmu ini. Nak dunia mesti dengan ilmu, nak akhirat mesti dengan ilmu dan nak dunia akhirat juga dengan ilmu. Ilmu membina kualiti minda dan emosi serta kualiti …

KHITA : Tak Mudah Ketika Krisis, Perubahan Dibuat Hingga Capai RM1 Juta Pertama 2020

“Ya. Saya memang akui bukannya mudah dalam situasi sekarang (krisis pandemik) tetapi saya sudah mempersiapkan diri untuk menghadapi situasi sukar ini dengan ilmu yang mantap dipelajari dengan Richworks” Pemilik Khita Holding Sdn Bhd, Puan Noorul Mashita Mohamed Isa KHITA berjaya mengharungi tempoh sukar pada tahun lalu, selepas dunia dikejutkan dengan pandemik Covid-19 hingga menjejaskan ramai …

Mamasab : Bermula Dari Ceruk Dapur, Bekas Radiographer Capai RM100 Juta

Siapa kenal Mamasab Bakery? Founder Mamasab Bakery ini merupakan wanita hebat yang dulunya bekas penjawat awam atau lebih tepat radiographer di sebuah hospital kerajaan tidak disangka mampu bina bisnes berjaya hingga capai jualan RM102 juta pada tahun lalu berbanding hanya RM15 juta pada 2019. Meskipun pada 2020, ketika bermulanya penyebaran pandemik di negara dengan Perintah …

Wow! Jutawan, Review Mainan Jer Mulanya

Siapa sangka, idea hanya review mainan dalam Youtube saja sudah boleh jadi jutawan! Apa yang paling menarik, jutawan ini hanyalah seorang kanak-kanak yang berusia 9 tahun. Pergh… Kau 9 tahun buat ape? Main guli je kan? Ke tengok kartun? Mengaku je lah… Ryan Kaji dari Texas menjana USD29.5 juta bersamaan RM118.6 juta daripada channel YouTube …

Mampukah Peniaga Kecil Jadi Jutawan?

Berniaga bantal, pekasam, produk kecantikan, char kuey teow, pusat tuisyen dan bermacam-macam lagi. Mampu ke peniaga kecil ini menjadi jutawan? Mampu ke mereka ini capai RM1 juta? Yes boleh! Inilah antara produk dan perkhidmatan Ahli Titanium RichWorks bermula dan kini, mereka antara brand yang semakin mendapat nama di Malaysia. Mereka tidak bermula besar, hanya berniaga …