Guna Hujung Jari Jer – Kuasa Media Sosial Dalam Perniagaan

Bagaimana untuk jelaskan fungsi media sosial? Dan paling penting bagaimana untuk mendapatkan pembeli dari media sosial? Dan adakah anda memanfaatkan penggunaan media sosial sepenuhnya? Jika dikaitkan semula dengan prinsip asas perniagaan iaitu penjual produk dan pelanggan yang membeli, kenapa perlu fokuskan kepada prinsip asas dalam perniagaan? Ini kerana kalau anda terus mengikuti perkembangan teknologi seperti …

Belajar Dari Kesilapan! 4 Kesilapan Dalam Marketing Yang Dilakukan Oleh Jenama Terkenal

Marketing adalah proses penting dalam perniagaan. Tak kiralah sama ada perniagaan anda baru nak start atau anda dah lama berniaga, anda sebagai usahawan tak boleh ambil mudah soal marketing. Marketing adalah jantung kepada sesebuah perniagaan, tanpa marketing bisnes anda boleh mati. Apa yang berlaku, bila seseorang usahawan pandang ringan tentang marketing, pelanggan anda akan mula …

Tips Urus Bisnes Fesyen Untuk Melonjakkan Perniagaan Anda!

Tahukah anda Versace merupakan sebuah jenama ikonik yang berada dalam kelasnya tersendiri. Dengan ikon Medusa yang diperincikan dalam setiap rekaan fesyen. Jenama mewah ini yang berasal dari Milan, Itali yang dimiliki oleh Gianni Versace pada tahun 1978. Ia terkenal dengan penghasilan kain-kain yang bermutu tinggi. Nilai jenama syarikat ini adalah sekitar $5.5 billion manakala pendapatan …

Tengah Bulan? Sales Sikit? 5 Idea Untuk Anda Tingkatkan Sales Melalui Media Sosial

Kenapa berkerut sangat muka tu? Anda kan usahawan, perlulah sentiasa senyum dan ceria. Oh! Risau sebab sales tak masuk? Orang PM tunjukkan minat tapi tetap lepas tu krik-krik,  tak buat bayaran anda tetap tak dapat buat sales. Macam mana tu? Kami faham, usahawan yang bagus akan risau bila tiada jualan masuk kerana mereka telah meletakkan …

Instagram – Lubuk Duit Online

Kalau ada tempat yang boleh menjadi lubuk duit kenapa kita nak lepaskan peluang? Dalam zaman yang serba canggih ni online platform dah menjadi satu peluang baru untuk ramai usahawan menjana income yang lebih banyak dan tinggi. Berapa ramai usahawan online yang lahir sebelum ni tapi ramai juga yang tewas sebab tak tahu teknik pemasaran yang …

3 Proses Kumpul Database Pelanggan

Database ataupun data. Ramai je orang tahu yang data adalah sangat penting dalam bisnes dan yang bestnya ramai pun tak tahu yang sebenarnya data adalah penting. Data pelanggan adalah sangat penting dalam bisnes. Ramai yang tanya bagaimana nak kumpul database? Macam mana nak buat database ni? Database ni apa yang kena ada? Ini ilmu basic ja yang …

Haters Kunci Marketing? Ini Perkara Anda Perlu Tahu Tentang Haters.

“Saya tak tahan nak layan haters. Saya datang Program RichWorks sebab saya nak tahu macam mana Dr Azizan Osman handle haters.”  Kata Datin Fiza kepada Team RichWorks setelah beliau dipersoalkan oleh haters kerana menjual Al-Quran dengan hiasan Swarovski. Ada orang kata dia ajaran sesat, nak menunjuk-nunjuk, nak raih keuntungan lebih dan ada orang tuduh dia …