Kunci Kejayaan Google

Kunci Kejayaan Google

Siapa tidak kenal Google, syarikat gergasi antarabangsa yang menjadi enjin carian utama bagi pengguna internet pada masa ini. Google ditubuhkan sebagai syarikat pada September 1998.

Apakah yang membuatkan Google berjaya hingga menjadi jenama malah empayar bisnes yang besar di dunia? Berikut kami kongsikan beberapa kunci yang dilihat membuatkan Google boleh berjaya.

3 faktor atau kunci buatkan Google berjaya :

1. Komited berikan teknologi terbaik

Google sentiasa komited untuk menyediakan teknologi yang terbaik dan terkini. Perkembangan dan pembangunan sentiasa berjalan bagi terus memberikan teknologi terbaru yang membantu dan memudahkan kehidupan orang ramai.

2. Mengembangkan bisnes

Google tidak statik, sentiasa melihat kolaborasi dan pemilikan bisnes baru dalam bidang yang dapat hasilkan sinergi dengan bisnes utamanya.

Contohnya, Google telah membeli Keyhole Inc yang membangunkan ‘Earth Viewer’ pada 2004. Earth Viewer itu kemudian ditukar menjadi Google Earth dan Google Maps.

3. Pemasaran yang tepat

Google mempunyai pemasaran yang tepat bagi jenama dan produk ditawarkan. Mereka tak berhenti, sentiasa melakukan pemasaran yang tepat.

Artikel terbaru

8 Comments

Leave a Reply