Anda Boleh Miliki Apa yang Anda Inginkan Di Dunia Ini!

Anda Boleh Miliki Apa yang Anda Inginkan Di Dunia Ini!

“Tiada orang yang sia-sia di dunia ini yang meringankan beban orang lain.” – Charles Dickens

Kebanyakan orang tahu tentang hukum alam iaitu apa yang anda berikan akan kembali kepada anda semula, ‘what you give you get back’.

Oleh itu, adakah anda memberi perhatian kepada apa yang anda inginkan  dari segi pemikiran, perkataan, perasaan dan tindakan anda?

Ia adalah undang-undang sejagat bahawa anda menuai apa yang ditabur. Lebih-lebih lagi, anda adalah cerminan pemikiran, kepercayaan, pengucapan dan perbuatan anda yang dominan.

Anda adalah apa yang anda fikirkan dan anda terima mengikut pemikiran utama anda.

Bagaimana pula dengan memberikan apa yang paling anda mahu dapatkan juga?

Adakah anda mahu lebih banyak cinta? Berikan kasih sayang yang melimpah.

Adakah anda mahu lebih ramai orang mengambil berat tentang anda? Luangkan lebih banyak masa untuk menunjukkan kasih sayang kepasa orang yang anda sayangi.

Suka menarik suka. Law of attraction!

Apa sahaja yang anda mahukan dalam hidup anda, fokus pada itu dan anda akan menerima lebih banyak perkara yang sama sebagai balasan kerana ia adalah prinsip universal.

Anda boleh memiliki apa yang anda mahukan dalam hidup. Keinginan anda boleh menjadi kenyataan jika ia realistik dan anda memahami prinsip yang terlibat untuk mendapatkannya.

Kewujudan keinginan anda bukanlah satu magik, ia adalah berdasarkan undang-undang sejagat.

“Anda boleh memiliki segala-galanya dalam hidup yang anda inginkan jika anda membantu orang lain mendapatkan apa yang mereka mahu.” – Zig Ziglar

Pertama, daripada memfokuskan pada perkara yang tidak miliki atau betapa dahsyatnya kehidupan anda, tumpukan perhatian pada perkara yang anda mahukan.

Adakah anda mahu lebih banyak kejayaan? Cinta? Wang? Kesihatan? Kawan-kawan?

Tuliskannya, buat jurnal dan jelaskan apa yang anda inginkan. Luangkan lebih banyak masa memikirkan perkara-perkara ini.

Adakah anda mahu lebih banyak wang mengalir ke dalam akaun bank anda? Kekalkan kesedaran kemakmuran dan pada masa yang sama, semaikan sesuatu ke dalam kehidupan orang lain yang memerlukan.

Adakah anda mahukan lebih banyak kejayaan dalam kerjaya anda? Jika ya, tolonglah seseorang yang ingin memanjat tangga menuju kejayaan. Ingin bertemu pasangan kekasih? Jadilah penyayang terhadap orang yang anda temui.

Tak salah untuk mempunyai perasaan cinta dan belas kasihan sambil menumpukan perhatian pada keinginan anda. Tindakan kecil juga dapat menghasilkan pulangan yang paling besar.

Oleh itu, sebagai usahawan kita perlulah sentiasa berfikir positif dan tidak jemu membantu orang lain kerana pada akhirnya kita juga akan mendapat tempiasnya.

Besarkan cita-cita anda dan usahalah semaksima yang mungkin untuk mencapainya!

Artikel terbaru

Leave a Reply