Zoom Perkenal Inovasi Baharu, 3 Ciri Zoom Menarik Untuk Perniagaan

Zoom Perkenal Inovasi Baharu, 3 Ciri Zoom Menarik Untuk Perniagaan

Zoom Video Communications Incorporated memulakan acara tahunan Zoomtopianya untuk mendedahkan inovasi baharu bagi memperkasakan pengalaman kerja moden dan meraikan masa depan komunikasi dan kerjasama.

Sekarang, purata penggunaan Zoom sekitar empat atau lima jam sehari.

Untuk anda yang sedang menguruskan perniagaan yang dianggotai oleh ramai kakitangan, Zoom adalah jalan pintas untuk mengadakan mesyuarat.

Sudah tentu, dalam keadaan yang gawat seperti sekarang perniagaan harus tetap berjalan. Mesyuarat harus dilakukan meskipun tidak secara bersua muka.

 “Zoom dibina khusus untuk menjadikan semua jenis sambungan berkesan dan bermakna.

“Pasukan kami telah membina dan melancarkan lebih daripada 1,500 ciri dan penambahbaikan pada platform Zoom tahun ini, memajukan cara orang ramai berhubung antara satu sama lain, organisasi mereka dan pelanggan mereka akhirnya, membuka pintu luas untuk kreativiti dan kerjasama,” kata CEO Zoom, Eric S. Yuan dalam satu kenyataan.

Semasa Zoomtopia 2022, beberapa tawaran baharu untuk memperkasakan perniagaan dan individu telah diumumkan, seperti ciri kecerdasan buatan perbualan dalam pusat hubungan dan faedah tambahan untuk pembangun.

Tawaran lain termasuk e-mel Zoom dan Kalender (beta), yang akan disepadukan ke dalam platform komunikasi Zoom yang komprehensif di mana pengguna boleh mengakses komunikasi mereka dengan cepat, menjadualkan dan menyelesaikan kerja mereka dengan lebih cekap.

Zoom Spots, ruang berterusan yang didayakan video, akan datang pada awal 2023, dan akan menyediakan ruang kerja bersama maya yang berterusan untuk memacu sambungan dan kerjasama pekerja.

Berikut adalah TIGA perkara dilakukan oleh Zoom yang perlu dipertimbangkan setiap perniagaan:

1.   Sangat mudah

Untuk satu jangka masa yang lama, video conferencing adalah sesuatu yang memerlukan perisian untuk dimuat turun, memahami bagaimana untuk menetapkannya dan proses dial-in adalah langkah rumit. Zoom, sebaliknya mudah seperti FaceTime.

Cukup klik pada pautan Zoom dalam jemputan dan aplikasi ini akan melancarkan mesyuarat anda. Jika anda belum lagi mempunyai aplikasi Zoom, ia akan meminta anda memuat turun dan memasangnya. Caranya cepat dan ringkas. Individu yang kurang arif tentang teknologi tinggi juga mampu untuk mengendalikan aplikasi ini.

2.   Cepat diakses

Anda juga boleh menggunakannya pada mana-mana peranti. Aplikasi ini boleh berfungsi di komputer riba, iPad, iPhone, desktop, atau peranti Android anda. Ini bermakna ramai orang boleh menggunakannya di mana sahaja. Mudah bukan jika anda ambil kira perbezaan jenis peranti yang semua orang gunakan pada ketika ini.

Sudah tentu, ia juga satu pembelajaran yang berharga bagi setiap syarikat. Semakin banyak cara pelanggan anda boleh menggunakan perkhidmatan anda atau membeli produk anda semakin baik pulangan keuntungan yang bakal dijana.

Alasan Zoom untuk memulakan aplikasi sekarang ini adalah kerana semua orang boleh menggunakannya tidak kira bagaimana mereka menyambungkan peranti mereka di internet.

3.   Menyeronokkan

Zoom juga menyeronokkan. Anda boleh menambah latar belakang anda sendiri supaya kelihatan seperti berada di pantai atau di luar angkasa.

Anda mungkin berfikir bahawa jenis ciri-ciri itu tidak diperlukan. Tidak bagi mereka yang lain. Itulah sebabnya mereka gembira menggunakan aplikasi ini.

Dan sejujurnya, sekarang semua orang mula untuk merasai keseronokan yang ada di aplikasi Zoom.

Walau kita telah beralih ke fasa pasca pandemik, namun perniagaan perlu kekal relevan dalam apa jua keadaan.

Perlu sesuai dengan keadaan semasa supaya perniagaan kita KALIS KRISIS dan sustainable.

Sementara itu, keadaan cuaca juga tidak menentu, jika situasi memaksa untuk working from home, terus berkomunikasi melalui Zoom juga adalah jawapannya.  

Artikel terbaru

Leave a Reply