Tawaran Hadiah Percuma Tarik Perhatian Prospek

Ini bukan sekadar promosi. Tetapi dengan memberi hadiah percuma, anda akan dapat tarik perhatian prospek dan pelanggan. Anda akan buat mereka sedar bahawa anda dan bisnes wujud.

Melalui tawaran hadiah yang diberi secara percuma, anda akan dapat data pelanggan yang banyak. Hadiah percuma tidak semestinya memerlukan kos yang tinggi. Anda boleh berikan tawaran ebook percuma atau khidmat konsultansi percuma.

Contoh hadiah percuma yang anda boleh beri untuk tarik perhatian :

  • Jika anda sebuah kedai makan, anda boleh beri tawaran diskaun harga sehingga 40% kepada 10 pelanggan pertama setiap hari.
  • Jika anda menjual produk kecantikan, anda boleh beri tips penjagaan kecantikan, tutorial solekan atau mungkin sampel produk percuma kepada 30 orang pertama yang PM anda.
  • Jika anda menjual tudung, anda boleh berikan tutorial tudung istimewa atau percuma inner kepada 30 orang pertama yang beli produk anda.
  • Setiap kali mereka nak dapatkan hadiah percuma, pastikan mereka isikan borang database atau beri anda maklumat seperti nama, nombor telefon dan alamat email untuk anda simpan sebagai data pelanggan anda. Data ini sangat berguna untuk anda buat “follow up”.

Terima kasih kerana dapat luangkan masa anda untuk membaca artikel ini. Semoga artikel “Tawaran Hadiah Percuma Tarik Perhatian Prospek” ini sedikit sebanyak dapat memberikan manfaat kepada anda.

Sila kongsikan soalan atau ‘learning points’, apa yang anda dapat pelajari dari artikel ini dalam ruangan komen di bawah. ⬇️NAK
GROW
BISNES?

Sertai Nak Grow Bisnes dan dapatkan ebook
Pasca Raya: 15 Teknik Super Marketing

Sertai Nak Grow Bisnes dan dapatkan ebook Pasca Raya: 15 Teknik Super Marketing

2 Comments

Leave a Reply