Tarik Guna ‘Magnet’

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram

Magnet memainkan peranan yang penting dalam kehidupan kita seharian. Dan secara logiknya, banyak sekali peralatan yang kita gunakan menggunakan magnet untuk membolehkan ianya berfungsi.

Daripada peralatan dapur sehinggalah kepada peralatan komputer, magnet digunakan dalam pelbagai aplikasi penggunaan. Mungkin apa yang kita sedar hanyalah pelekat magnet yang kita letakkan pada pintu peti sejuk sedangkan banyak lagi peralatan lain yang kita gunakan dengan lebih kerap adalah menggunakan magnet.

Kita bukan nak cakap magnet yang selalu kita guna untuk peralatan, tapi ini adalah ‘MAGNET’ yang mana ia juga sebenarnya mempunyai fungsi yang sama yang mana ia ‘menarik’ segala benda dalam hidup anda.

Kita hanya boleh tarik benda yang kita dah ada, kalau kita berada pada tahap level tu, kita akan tarik level di tahap tu je. Itulah magnet hidup. Macam mana nak tarik magnet yang lebih besar?

Anda perlu tonton video ‘The Law of Magnet’ ini dan kongsikan dengan kami apa yang anda dapat dari perkongsian ini. Jangan lupa untuk share kepada rakan anda untuk tonton bersama-sama anda.

Kalau anda kenal rakan-rakan yang buat bisnes dan anda nak bantu dia LETOPKAN bisnes, beritahu dia daftar segera di www.nakubahhidup2020.com

#TeamRichWorks
#NakUbahHidup2020
#NUH2020
#BolehKeNakUbahHidup
#ForThingsToChangeIMustChangeFirst

Kongsi artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

Etika dan Bisnes

Etika dan Bisnes

Apa pandangan anda bila anda lihat orang-orang tak beretika disekeliling anda? Mesti rasa macam nak bagi nasihat je kan? Sebelum anda bagi nasihat pada orang

PUNB - Apa Usahawan Boleh Perolehi?

PUNB – Apa Usahawan Boleh Perolehi?

Perbadanan Usahawan Nasional Berhad (PUNB) menyediakan kemudahan bagi usahawan bagi pembiayaan perniagaan dan sokongan perniagaan untuk bantu operasi dan pengurusan perniagaan. Jika anda dalam bidang

Kisah Inspirasi Pengasas WhatsApp

Kisah Inspirasi Pengasas WhatsApp

Boleh dikatakan kebanyakan daripada kita, malah di dunia pasti ada menggunakan aplikasi, WhatsApp bagi berhubung antara satu sama lain. Tahukah anda, jumlah pengguna WhatsApp aktif

Agresif – Fast Action, Fast Result

Agresif – Fast Action, Fast Result

‘Fast action, fast result’.Jika anda nak berjaya dengan cepat, itu yang patut anda buat, betul? Jika anda main-main, nanti-nantilah, dan ingat-ingat lupa je apa yang