Tremendous Cafe : Founder Tidak Ada Pilihan, Jalankan Bisnes Bagi Mendapatkan Pendapatan Tambahan

Tremendous Cafe : Founder Tidak Ada Pilihan, Jalankan Bisnes Bagi Mendapatkan Pendapatan Tambahan

Dulunya Founder Tremendous Cafe, Tuan Faizal Irman gagal menguruskan kewangan dengan baik menyebabkan beliau terbeban dengan bebanan hutang yang sangat banyak.

“Saya dulunya seorang penjawat awam, sudah tentu bergaji tetap setiap bulan.”

Founder Tremendous Cafe, Tuan Faizal Irman

Gajinya hanya tinggal RM200 sahaja setiap bulan. Sudah tentu tidak mencukupi untuk menanggung segala perbelanjaan keluarga termasuk untuk membeli keperluan dua orang anaknya yang masih kecil ketika itu.

“Saya tidak ada pilihan melainkan terpaksa memilih untuk menjalankan perniagaan secara ‘part-time’.”

Namun, buat bisnes tanpa ilmu bukanlah satu hal yang mudah, hampir 5 tahun sejak 2014, beliau bekerja keras untuk memastikan bisnes terus bertahan, tapi menemui kegagalan berulang-kali.

Sehinggalah beliau hampir berputus asa dan rasa sangat tak berguna apabila terpaksa menggunakan wang simpanan ibu yang sepatutnya digunakan untuk menunaikan umrah.

Tak cukup dengan itu, pernah beliau melihat isteri tersayang mengalirkan air mata ketika cincin emas perkahwinan mereka terpaksa digadaikan, semata-mata untuk membayar hutang bisnes yang semakin bertambah kepada pembekal.

“Alhamdulillah, segalanya berubah apabila saya hadir ke program last IMKK (Kini ditambah baik menjadi Nak Ubah Hidup), sehari selepas saya menutup perniagaan.”

Menthor kesayangan Datuk Wira Dr Haji Azizan Osman telah mengubah kefahamannya untuk melihat potensi yang ada dalam diri dari sudut berbeza.

Tuan Faizal nekad untuk kembali menjalankan perniagaan dan join Program SPIRE.

Pencapaian Tremendous Cafe

Alhamdulillah, sales yang bermula hanya RM23,000 sebulan meningkat hingga ke RM180,000 sebulan. Kurang dari setahun, Tremendous Cafe telah berjaya capai jumlah jualan RM1 Juta sebelum hujung 2019.

Jualan sebanyak RM1.1 juta berjaya dicapai sepanjang 2020. Beliau sangat yakin, peningkatan sales berlaku apabila nekad untuk upgrade diri.

Akhirnya, saya memohon dan diterima masuk sebagai ahli Titanium Circle RichWorks. Salah satu impian besar yang dicapainya.

Sementara itu, pesan Tuan Faizal pesan kepada bangsa usahawan lain agar tidak mudah mengalah dan teruskan berusaha tapi perlu ada ilmu.

Siapa kata peniaga tepi jalan tidak mampu buat jualan juta-juta? Saya adalah buktinya. Dahulu hanya bermula dari warung cendol kecil sahaja, kini saya mampu buktikan yang saya boleh berjaya.

Dengan adanya ilmu anda mampu untuk yakin pada diri anda dan yakin pada produk anda.

Sebab itu, jangan terlepas untuk menyertai program Virtual Online Bina Bisnes Berjaya – Edisi Khas Nak Ubah Hidup yang akan diadakan pada Jumaat hingga Ahad ini. Program yang telah membantu dan mengubah hidup ramai orang terutama bangsa usahawan yang mahukan perubahan dalam diri dan bisnes mereka.

Artikel terbaru

12 Comments

 • Rewiched wong

  Saya ingin menjadi seorang usahawan yang berjaya, dan inginkan seorang mentor yang dpt membantu sy utk menjadi seorang usahawan yang berjaya

  • Team RichWorks

   Yes pasti boleh! Cari mentor pastikan ada result . Kami Team Richworks sentiasa sedia untuk bimbing anda. Jika ada sebarang pertanyaan boleh rujuk terus Team Richworks di talian wasap.my/60167136638.

 • Sangat membantu saya dlmmenjalankan bisnis
  Kena ada ilmu tampa ilmu susah untuk berjaya

  • Team RichWorks

   Yes Betul . Imu sangat penting, teruskan belajar dan buat sampai jadi. jangan cepat putus asa. U can do it!. Jika ada sebarang pertanyaan boleh rujuk Team Richworks di talian wasap.my/60167136638.

 • Nor afifah

  1.big why sngt pentim
  2.jngn malu utk berniaga
  3.berguru dgr betul
  4.cari ilmu

  • Team RichWorks

   Yes! Awesome . sangat sangat bagus sharing yang diberikan. Semoga Cik Puan Nor Afifah terima perkongsian yang bermanfaat ini untuk lebih sukses

 • Nurulaimie Mohamed Noor

  Perlu bayaran ke imkk nak ubah hidup

  • Team RichWorks

   Hai cik puan Nurul . Pendaftaran adalah percuma dan boleh juga bawa seluruh team puan yang ada . Pasti lebih bermakna ! Jika ingin Result Luar Biasa pastikan tindakan pun luar biasa . Awesome . Sebarang pertanyaan boleh terus rujuk Team Richworks di talian wasap.my.60167136638, kami sedia membantu.

 • YENI YUNITA

  Mcmn sy nak

  • Team RichWorks

   Hai Cik Puan Yeni Yunita jika ada sebarang pertanyaan boleh terus rujuk Team Richworks di talian wasap.my/60167136638. Kami sedia membantu

 • Sy pun nak perubahan mcm tuan

  • Team RichWorks

   Yess pasti boleh . Puan Yeni Yunita jika ingin boleh terus rujuk Team Richworks di talian wasap.my/60167136638 , kami sedia membantu.

Leave a Reply