“Saya Perlu Belajar” – Founder Kaifiyyah

“Saya Perlu Belajar” - Founder Kaifiyyah

Beliau berhenti bekerja sebagai jururawat dan tak nak kembali bekerja sebab terlalu emosi walaupun tanpa rancangan kewangan dan simpanan. Perancangannya untuk cari kerja yang boleh duduk rumah bagi besarkan anak  yang masih kecil. 

Dalam masa yang sama, Puan Siti Khadijah juga jenis yang suka berbelanja, suka kebebasan tapi tak mampu. Kemudian beliau terfikir macam mana nak dapat lifestyle seperti mana yang dimahukannya.

“Saya rasa saya selalu betul. Saya jadi ibu yang selfish, tetiba hutang saya banyak. Saya terpaksa masuk kerja semula. Ketika itu betul-betul pokai.”

“Saya juga ada banyak idea yang saya pasti dapat beri manfaat pada orang lain. Apabila saya ingin cuba lakukan sesuatu kelainan mesti bos halang dan tak setuju. Tak nak menyusahkan kedua ibu bapa dengan bisnes. Sibuk buat bisnes tetapi masih tak ada duit untuk taja ibu bapa pergi menunaikan umrah.”

Rendahkan Ego Dan Mula Belajar

Puan Siti Khadijah dari Singapura sanggup datang Shah Alam demi menuntut ilmu daripada RichWorks dan Datuk Wira Dr Azizan Osman di program Nak Ubah Hidup (NUH) 2020. 

“Masa tu saya dah tak ada duit untuk naik kapal terbang. Saya ambil bas dari Singapura ke Kuala Lumpur kemudian naik grab ke Shah Alam. Saya bagitahu diri saya sendiri i need to study!”

“Walaupun semua orang susah ketika Covid-19, tetapi saya bersyukur. Kerana saya tak perlu lagi ke Shah Alam. Semuanya secara online sahaja.

Pencapaian Kaifiyyah

“Jika dahulu saya fikir saya perlu bekerja 5 hingga 6 tahun untuk bayar hutang. Syukur setelah masuk Mentorship SPIRE dalam masa 6 saya berjaya langsaikan hutang-hutang saya”

“Saya tak pernah nampak figure juta dalam akaun saya, alhamdulilah saya berjaya capai RM 1 Juta pertama.”

Kini beliau sudah boleh menghembus nafas lega apabila berjaya selesaikan masalah hutangnya! Beliau juga lebih yakin untuk berhadapan dengan keluarga dan team.

Apa yang kita boleh dapat daripada kisah founder Kaifiyyah, Puan Siti Khadijah ini? Untuk berjaya, kita perlulah membuang ego yang ada dalam diri ini. Jangan buang masa lagi, cari jalan dan bertindak luar biasa bagi mendapatkan bukan hasil biasa-biasa tapi luar biasa.

It’s Now or Never!

Artikel terbaru

6 Comments

 • Salima duit

  Terinpirasi dgn kisah ini

 • Banun Nyadick

  Fokus dengan kerjaya, konsisten dengan apa juak bidang yang kita ceburi dan rajin berusaha untuk capai tujuan yang kita nak gapai.

 • Nia Nyadick

  Fokus dengan kerjaya, konsisten dengan apa jua bidang yang kita ceburi dan rajin berusaha untuk capai tujuan yang kita nak gapai.

 • Team RichWorks

  Hai cik puan Lizawatti, Cik puan pasti boleh! semua orang berhak berjaya.Jika ada sebarang pertanyaan boleh terus rujuk Team Richworks di talian wasap.my/60167136638. Kami Team Richworks sentiasa ready untuk anda.

Leave a Reply