RichWorks : 16 tahun kecemerlangan membina bangsa usahawan berjaya!

RichWorks 16 Tahun

Tarikh ini, RichWorks International Sdn. Bhd. (RichWorks)  menyambut ulang tahun yang ke-16. Kita bukan sekadar merakam masa yang berlalu; kita menghormati legasi impian yang tercapai, transformasi perniagaan dan kehidupan yang selama-lamanya berubah. 

Sepanjang enam belas tahun lalu, RichWorks menjadi mercu harapan, panduan dan sokongan yang tidak berbelah bahagi untuk ramai usahawan yang berusaha untuk mengukir jalan kejayaan mereka. Proses ini merupakan bukti dedikasi dengan visi dan misi yang dimulakan Pengasas dan Pengerusi RichWorks, Datuk Wira Dr. Azizan Osman bagi menyaksikan pertumbuhan bangsa usahawan yang komited.

Nilai RichWorks: ‘To Inspire, Educate & Add Value’

RichWorks lahir daripada kepercayaan mendalam bagi membantu dan berkongsikan kepakaran kepada bangsa usahawan terutama Bumiputera pada 2008. Sejak itu, tercetusnya kebangkitan usahawan perusahaan kecil & sederhana (PKS) di negara ini.

Semangat Datuk Wira dalam melihat transformasi dan metamorfosis usahawan-usahawan yang beliau didik bagi pergi ke tahap lebih tinggi berbekalkan pengalaman dan ilmu yang sentiasa ditambah baik agar dapat menyokong pertumbuhan mereka.

Perjalanan Kesan dan Transformasi

Perjalanan RichWorks ditandai dengan dedikasi tanpa henti terhadap kecemerlangan. Selama bertahun-tahun, syarikat ini dengan teliti merangka program latihan dan perkhidmatan yang menangani pelbagai keperluan usahawan pada setiap tahap perjalanan mereka yang baru bermula (startup), sedang berkembang (growing) dan membesarkan lagi perniagaan (expansion).

Dari  mengambil langkah pertama nak mula berniaga hingga pemilik perniagaan berpengalaman yang ingin meningkat ke tahap lebih tinggi, RichWorks berada di sana, menawarkan bukan sekadar panduan, tetapi talian hayat.

Salah satu program RichWorks adalah program MMM. Program ini telah menyahut dunia pemasaran dan jualan yang kompleks, menyediakan usahawan dengan strategi praktikal dan boleh dilaksanakan hingga memacu hasilnya. Ribuan usahawan telah melihat perniagaan mereka berkembang secara eksponen, impian mereka tidak lagi di luar jangkauan tetapi dalam genggaman mereka.

Bahkan sejak beberapa tahun lalu, RichWorks menumpukan bagi pementoran agar dapat membimbing usahawan-usahawan dengan lebih dekat bahkan boleh bantu memantau prestasi mereka dalam jangka masa panjang.

Mencipta Komuniti Usahawan Jutawan

Pembelajaran bukan hanya sekadar sesi antara Mentor dan usahawan, sebaliknya peluang membina jaringan antara usahawan-usahawan lain dalam pelbagai industri. Mereka dapat belajar antara satu sama lain di mana Datuk Wira terapkan nilai-nilai mulia agar berkongsikan kejayaaan sebagai inspirasi yang lain. 

Ini adalah tempat di mana individu yang berfikiran sama berkumpul, menyokong, menginspirasi dan mengangkat satu sama lain. Rasa kebersamaan dan dorongan bersama dalam komuniti pementoran Titanium dan Spire. Ini adalah bukti kepada nilai teras RichWorks: bahawa kejayaan sebenar bukan hanya tentang pencapaian individu, tetapi tentang pertumbuhan kolektif dan kemenangan bersama seseorang usahawan dengan pasukannya malah masyarakat.

Kisah-kisah Transformasi: Bukti Kesan RichWorks

Intipati sebenar kesan RichWorks terbaik dilihat dalam kisah-kisah inspirasi dan kejayaan yang muncul daripada program kami. 

Pertimbangkan kisah pengasas jenama Sabella, The Raw., Eskayvie, Noir, Andalusia yang dengan bimbingan Datuk Wira bersama RichWorks, mengubah perniagaan yang biasa-biasa, ada yang sedang ditimpa cabaran hingga bercadang untuk tutup, bermula dari rumah saja dan kini telah berkembang ke tahap lebih tinggi.

Kesannya hingga menyediakan banyak peluang pekerjaan, memberikan sedekah setiap bulan dan membayar zakat perniagaan serta cukai kepada negara. Kisah-kisah ini bukan sekadar kejayaan; mereka adalah bukti di mana impian boleh direalisasikan dengan dipandu melalui bimbingan dengan ‘proven success method’.

Legasi Pencapaian

Pencapaian RichWorks selama enam belas tahun yang lalu adalah monumental. Mereka telah memberdayakan lebih sejuta usahawan, memfasilitasi penciptaan model perniagaan yang mampan, dan memacu pertumbuhan ekonomi secara besar-besaran. Kesan berganda daripada kerja mereka telah mencapai jauh melampaui perniagaan yang mereka langsung impak, menyumbang kepada komuniti yang lebih kukuh dan ekonomi yang lebih berdaya tahan.

Melihat ke Hadapan dengan Visi Baru

Semasa kita menyambut detik yang luar biasa ini, RichWorks tidak berdiam diri. Masa depan sentiasa cerah, dengan rancangan untuk memperluaskan perkhidmatan, memanfaatkan teknologi untuk membawa bimbingan dan pementoran bertaraf dunia kepada audiens yang lebih luas. Program dan inisiatif baru sedang dan telah dilakukan , setiap satu direka untuk membantu lebih banyak usahawan yang nak dibantu untuk berimpian besar dan mencapainya.

Hari ini, kita meraikan bukan sahaja enam belas tahun yang luar biasa dari RichWorks tetapi juga kehidupan dan perniagaan yang telah diubah melalui komitmen tanpa henti mereka terhadap pertumbuhan dengan trust the process! 

Inilah RichWorks. Inilah kepada perjalanan yang tidak akan berhenti bagi memperkasakan dan mengubah usahawan dalam membina kejayaan yang mampan. 

Selamat Ulang Tahun ke-16, RichWorks! Nantikan lagi kejayaan yang mendatang.

Artikel terbaru

Leave a Reply