Pemasaran Melalui Instagram

Pemasaran Melalui Instagram

Pemasaran adalah penting untuk mana-mana perniagaan yang berjaya dan Instagram ialah salah satu alat pemasaran yang berharga buat masa ini.

Media sosial menjadi salah satu pilihan terbaik yang tersedia untuk berhubung dengan khalayak syarikat anda.

Instagram menyediakan peluang hebat untuk mengembangkan jenama, perniagaan dan berhubung dengan pembeli.

Instagram menawarkan peluang untuk menambah nilai daripada pelbagai sudut.

Sekiranya anda baru bermula, bagaimanakah anda memanfaatkan platform ini untuk menambah nilai bukan sahaja kepada perniagaan tetapi juga pengguna Instagram?

1. Mengapa Instagram?

Lihat Instagram mengikut nombor. Dengan lebih daripada 500 juta akaun, Instagram ialah salah satu cara terbaik untuk menjangkau pasaran pelanggan lebih muda.

Platform ini mempunyai 320 juta pengguna berumur 18-24 tahun dan 354 juta lagi berumur 25-34 tahun.

Dalam pada itu, 73 peratus remaja mengatakan Instagram ialah cara terbaik untuk jenama menjangkau mereka, dan 130 juta akaun mengetik pos beli-belah setiap bulan untuk mengetahui tentang produk.

Jika sesuatu yang menarik muncul, mereka memberi perhatian. Instagram menyediakan platform berjuta-juta orang yang bersedia untuk memberi perhatian kepada jenama dan membeli

2. Beli pengikut Instagram?

Membeli pengikut Instagram adalah strategi tidak tepat.

Membeli pengikut di Instagram menjadi lebih popular, dengan banyak selebriti, instafamous dan syarikat melakukan pembelian untuk meningkatkan status sosial masing-masing.

Orang ramai membayar untuk akaun palsu ini untuk mencipta ilusi bahawa mereka mempunyai pengikut yang lebih ketara.

Fenomena menjadi sangat berleluasa sehingga ada orang yang membeli suka pada siaran untuk meningkatkan lagi bilangan pengikut mereka.

3. Bina strategi

Anda boleh membeli pengikut Instagram tetapi anda tidak akan mendapat pengguna sebenar yang berminat dengan perkara yang dilakukan.

Sebaliknya, mereka akan menjadi akaun palsu yang tidak akan bertukar menjadi apa-apa.

Cara terbaik untuk mencuba dan mengembangkan akaun adalah dengan membina strategi berdasarkan perkara yang anda siarkan.

Membeli pengikut adalah membuang masa dan wang.

Selain itu, anda tidak akan pernah berpuas hati dengan bilangan pengikut yang anda miliki kerana pasaran terlalu tepu, dan sentiasa ada orang lain yang mempunyai lebih banyak pengikut.

Hakikatnya, kandungan adalah perkara yang penting.

Artikel terbaru

18 Comments

Leave a Reply