Pelekat Kereta Untuk Marketing

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Pelekat Kereta Untuk Marketing

Jangan pandang rendah kepada kemampuan pelekat kereta untuk jadi bahan promosi perniagaan anda. Ramai peniaga yang dah mula gunakannya kerana ianya murah dan mudah untuk dibuat.

Ianya juga boleh didatangkan dalam beraneka saiz. Ada yang kecil dan ada yang memenuhi cermin kereta. Ianya juga boleh dibuat menggunakan warna hitam putih atau berwarna-warni.

Oleh kerana kosnya murah, ianya boleh juga diberikan sebagai hadiah untuk menarik pelanggan hadir atau sebagai pertukaran untuk meminta mereka memberikan data (nama, nombor telefon dan email) mereka.

3 ciri-ciri pelekat kereta yang baik:

1) Simple dan mudah dibaca – Tidak menggunakan terlalu banyak warna kerana ianya akan mengganggu fokus terhadap maklumat yang ingin kita beritahu.

Anda mesti ingat, pemandu lain mungkin hanya akan nampak anda sekejap sahaja, jadi pelekat kereta anda perlulah nampak jelas dan mudah diingati.

2) Jadi lebih unik – Sudah banyak pelekat menggunakan bentuk empat segi, apa kata gunakan bentuk tiga segi, bulat atau gunakan idea kreatif yang lain.

3) Pastikan ianya berkualiti dan tahan lama – Ada banyak pelekat yang mudah pudar. Pastikan ianya anda menggunakan kualiti yang baik supaya ianya tahan lama. Semakin tahan lama, semakin ramai orang boleh nampak pelekat kereta perniagaan anda.

Kongsi artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram

Join the Conversation

2 Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

Pengertian Raya Aidilfitri

Pengertian Raya Aidilfitri

Hari Raya Aidilfitri kali ini pastinya disambut dengan berlainan. Demi memastikan keselamatan dan melindungi nyawa orang ramai, kerajaan memutuskan untuk mengenakan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP

Senyuman Dalam Bisnes

Dalam bisnes, peniaga mesti selalu senyum. Senyuman bukan setakat dapat melembutkan hati pelanggan, tetapi ia merupakan amalan sedekah yang dituntut ketika berniaga. Rasulullah s.a.w sendiri

Karakter Usahawan Produktif

Karakter Usahawan Produktif

Setiap orang boleh menjadi usahawan namun jenis yang macam mana anda ingin jadi? Mahu jadi usahawan yang berjaya ataupun sebaliknya berbalik kepada keputusan dan tindakan

Anda Cipta Luck Sendiri!

Anda Cipta Luck Sendiri!

“Mereka berjaya kerana ada LUCK…,” antara ayat yang biasa anda dengar atau anda sendiri pernah menyebutnya! Luck bermaksud tuah atau nasib. Kereta lumba F1 merupakan