NUFAM Sambut Baik Usaha Dijalankan RichWorks

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram

National Union of Flight Attendants Malaysia (NUFAM) sambut baik usaha RichWorks International Sdn Bhd (RichWorks International) dalam melatih dan membimbing usahawan termasuk mereka yang baru nak mula bisnes.

Presiden Kesatuan Kebangsaan Anak-Anak Kapal Malaysia (NUFAM), Ismail Nasaruddin berkata, pihaknya amat mengalu-alukan RichWorks dan melihat kepada kerjasama untuk membantu mereka yang hilang pekerjaan.

Katanya, ramai yang terkesan dikalangan kakitangan syarikat penerbangan sejak pandemik pada tahun lalu. Hinggakan hampir 2,000 kakitangan dalam industri penerbangan telah hilang pekerjaan pada awalnya.

“Ramai ahli-ahli kami dan kakitangan syarikat penerbangan yang hilang mata pencarian. Malah hingga Mei ini, ramai lagi yang masih tidak bekerja.

“RichWorks International telah tampil diri untuk beri bantuan kepada pekerja-pekerja seperti mereka telah hilang pekerjaan di syarikat penerbangan,” katanya ketika ditemui ketika Pelancaran Virtual Online Zero Kos Marketing – Edisi Khas Bina Bisnes Berjaya baru-baru ini.

Tambah Ismail, beliau melihat ia suatu kolaborasi yang bagus, akan meningkatkan lagi ramai usahawan PKS terutama mereka baru nak mula bisnes kecil-kecilan.

“Apa yang saya lihat sendiri, RichWorks dapat membantu mereka dengan lebih berkesan. Matlamatnya memang baik.

“Kemungkinan ada juga yang nak berpindah profesion mereka dari syarikat penerbangan masuk berkecimpung dalam keusahawan atau bisnes sendiri,” jelasnya lagi.

Semua orang boleh mula bisnes namun perlunya ada ilmu daripada latihan dan bimbingan yang baik.

NUFAM Sambut Baik Usaha Dijalankan RichWorks

Jelas Ismail, RichWorks International meningkatkan peluang untuk mereka menjana pendapatan melalui bsines.

“Mungkin ada yang dulu pernah masuk bisnes tapi gagal. dan mereka tak tahu mcm mana nak buat, tak ada pengalaman.

“Jadi dengan RichWorks International, saya rasa akan membantu untuk bagi mereka semangat untuk masuk ke arena bisnes ini,” ujarnya.

Program Virtual Online Zero Kos Marketing itu akan diadakan secara percuma pada 28 – 30 Mei 2021.

Untuk maklumat lanjut, boleh layari www.BinaBisnesBerjaya.com

Kongsi artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

Kisah Inspirasi Pengasas WhatsApp

Kisah Inspirasi Pengasas WhatsApp

Boleh dikatakan kebanyakan daripada kita, malah di dunia pasti ada menggunakan aplikasi, WhatsApp bagi berhubung antara satu sama lain. Tahukah anda, jumlah pengguna WhatsApp aktif

Agresif – Fast Action, Fast Result

Agresif – Fast Action, Fast Result

‘Fast action, fast result’.Jika anda nak berjaya dengan cepat, itu yang patut anda buat, betul? Jika anda main-main, nanti-nantilah, dan ingat-ingat lupa je apa yang

Pentingnya Respons Pantas Dalam Bisnes

Berapa cepat anda response PM pelanggan anda? Pernah tak bila anda lewat response, pelanggan anda terus komplen dan marah-marah anda? Anda fikir kenapa? Anda tahu,

Kunci Kejayaan Google

Kunci Kejayaan Google

Siapa tidak kenal Google, syarikat gergasi antarabangsa yang menjadi enjin carian utama bagi pengguna internet pada masa ini. Google ditubuhkan sebagai syarikat pada September 1998.