Nasi Briyani Hj Ali Batu Pahat : 3 Bulan Saja, Sales Capai RM100,000 Hampir Menyamai Sales Setahun Sebelum ini

Nasi Briyani Hj Ali Batu Pahat : 3 Bulan Saja, Sales Capai RM100,000 Hampir Menyamai Sales Setahun Sebelum ini

Dahulunya, Founder Myma Rich Trading, Tuan Mohd Yusri Mohd Ali yang mengusahakan Nasi Briyani Hj Ali Batu Pahat yang bertapak di Batu Pahat Johor ini tidak tahu ke mana hasil yang diperolehi daripada bisnes yang dijalankan.

Menurutnya, beliau merupakan usahawan yang terlampau berusaha tapi tak tahu apa yang diusahakan sebab tak nampak pun results sebelum ini.

Bagaimanapun, semua itu telah berubah apabila beliau sedar akan kepentingan ilmu dan bimbingan daripada MenThor.

“Benda betul yang saya buat adalah dengan belajar daripada MenThor yang proven success dengan results.”

Tuan Mohd Yusri Mohd Ali

Jelasnya lagi, beliau kemudian memilih untuk bersama RichWorks kerana percaya dengan kemampuan mereka dalam melahirkan ramai usahawan jutawaan.

Sebab itu, Tuan Mohd Yusri memilih untuk menjadi anak didik MenThor, Datuk Wira Dr Azizan Osman dengan menyertai Program Mentoring SPIRE pada 1 September 2020.

Kini beliau lebih jelas dalam bisnesnya dengan kepakaran beliau adalah membantu anda mendapatkan kenikmatan rasa sebenar nasi briyani dengan adunan rempah ratus Haji Ali yang berkepakaran lebih 40-tahun yang mana sesiapa mencubanya pasti merasai kepuasan sehingga anda sedih untuk menghabiskan suapan terakhir.

Macam mana, rasa nak cuba tak Nasi Briyani Hj Ali ini?

Tapi apa yang membanggakan lagi, hanya dalam tempoh 3 bulan beliau bersama SPIRE, sales dari belasan ribu sebulan meningkatkan kepada sekitar RM113,000 sebulan pada Januari 2021.

Jika nak dibandingkan sales jualan Januari tahun ini sudah nak menyamai sales sepanjang 2019 berjumlah RM141,780. Sales pada tahun lalu pula dapat mencecah RM561,062.

Kenaikan berkali-kali ganda jualan beliau ini diperolehi selepas mendapatkan bimbingan dengan ilmu, strategi dan sistem yang terbukti berjaya.

Bahkan Nasi Briyani Hj Ali kini telah pecah tradisi menguasai Lembah Klang dengan pembukaan central kitchen di Sungai Buloh, Selangor. Kini orang di Lembah Klang sudah tak perlu ke Batu Pahat nak cari nasi briyani yang betul-betul padu dan sedap.

Nasi Briyani Hj Ali yang betul-betul power dalam masakan nasi briyani sudah boleh didapati di Lembah Klang.

Tidak berhenti di situ, Tuan Mohd Yusri juga merancang untuk melahirkan 100 jutawan di bawah Briyani Hj Ali Batu Pahat dalam tempoh 3 ke 5 tahun ini.

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

Kenapa Orang Tak Nampak Bisnes Anda

Kenapa Orang Tak Nampak Bisnes Anda

Melalui marketing, dapat buatkan daripada tak nampak bisnes anda kepada dapat membuatkan orang nampak dengan bisnes dan produk atau perkhidmatan yang ada. Namun terdapat usahawan

Kuasai Minda Anda Cara Jutawan

Ramai orang mudah lupa. Lupa yang hidupnya mula berubah bila mereka mula ada peningkatan ilmu dan konsisten bertindak. Ilmu merubah hidup manusia. Banyak disebut atau

Rutin Harian Orang Terkaya Di Dunia

Nak tahu satu perkara ini yang menjadi ‘essential’ atau keperluan yang dilakukan orang terkaya di dunia ialah bersenam. Ya, anda tak salah baca – bersenam.

Bagaimana Nak Improve Teamwork?

Bagaimana Nak Improve Teamwork?

Bagaimana nak improve teamwork dan capai hasil yang kita nak? Jika anda lalui pelbagai cabaran, ujian, dugaan dan banyak kali sebenarnya ia berkaitan dengan emosi