Nasi Briyani Hj Ali Batu Pahat : 3 Bulan Saja, Sales Capai RM100,000 Hampir Menyamai Sales Setahun Sebelum ini

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Nasi Briyani Hj Ali Batu Pahat : 3 Bulan Saja, Sales Capai RM100,000 Hampir Menyamai Sales Setahun Sebelum ini

Dahulunya, Founder Myma Rich Trading, Tuan Mohd Yusri Mohd Ali yang mengusahakan Nasi Briyani Hj Ali Batu Pahat yang bertapak di Batu Pahat Johor ini tidak tahu ke mana hasil yang diperolehi daripada bisnes yang dijalankan.

Menurutnya, beliau merupakan usahawan yang terlampau berusaha tapi tak tahu apa yang diusahakan sebab tak nampak pun results sebelum ini.

Bagaimanapun, semua itu telah berubah apabila beliau sedar akan kepentingan ilmu dan bimbingan daripada MenThor.

“Benda betul yang saya buat adalah dengan belajar daripada MenThor yang proven success dengan results.”

Tuan Mohd Yusri Mohd Ali

Jelasnya lagi, beliau kemudian memilih untuk bersama RichWorks kerana percaya dengan kemampuan mereka dalam melahirkan ramai usahawan jutawaan.

Sebab itu, Tuan Mohd Yusri memilih untuk menjadi anak didik MenThor, Datuk Wira Dr Azizan Osman dengan menyertai Program Mentoring SPIRE pada 1 September 2020.

Kini beliau lebih jelas dalam bisnesnya dengan kepakaran beliau adalah membantu anda mendapatkan kenikmatan rasa sebenar nasi briyani dengan adunan rempah ratus Haji Ali yang berkepakaran lebih 40-tahun yang mana sesiapa mencubanya pasti merasai kepuasan sehingga anda sedih untuk menghabiskan suapan terakhir.

Macam mana, rasa nak cuba tak Nasi Briyani Hj Ali ini?

Tapi apa yang membanggakan lagi, hanya dalam tempoh 3 bulan beliau bersama SPIRE, sales dari belasan ribu sebulan meningkatkan kepada sekitar RM113,000 sebulan pada Januari 2021.

Jika nak dibandingkan sales jualan Januari tahun ini sudah nak menyamai sales sepanjang 2019 berjumlah RM141,780. Sales pada tahun lalu pula dapat mencecah RM561,062.

Kenaikan berkali-kali ganda jualan beliau ini diperolehi selepas mendapatkan bimbingan dengan ilmu, strategi dan sistem yang terbukti berjaya.

Bahkan Nasi Briyani Hj Ali kini telah pecah tradisi menguasai Lembah Klang dengan pembukaan central kitchen di Sungai Buloh, Selangor. Kini orang di Lembah Klang sudah tak perlu ke Batu Pahat nak cari nasi briyani yang betul-betul padu dan sedap.

Nasi Briyani Hj Ali yang betul-betul power dalam masakan nasi briyani sudah boleh didapati di Lembah Klang.

Tidak berhenti di situ, Tuan Mohd Yusri juga merancang untuk melahirkan 100 jutawan di bawah Briyani Hj Ali Batu Pahat dalam tempoh 3 ke 5 tahun ini.

Kongsi artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

Pengertian Raya Aidilfitri

Pengertian Raya Aidilfitri

Hari Raya Aidilfitri kali ini pastinya disambut dengan berlainan. Demi memastikan keselamatan dan melindungi nyawa orang ramai, kerajaan memutuskan untuk mengenakan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP

Senyuman Dalam Bisnes

Dalam bisnes, peniaga mesti selalu senyum. Senyuman bukan setakat dapat melembutkan hati pelanggan, tetapi ia merupakan amalan sedekah yang dituntut ketika berniaga. Rasulullah s.a.w sendiri

Karakter Usahawan Produktif

Karakter Usahawan Produktif

Setiap orang boleh menjadi usahawan namun jenis yang macam mana anda ingin jadi? Mahu jadi usahawan yang berjaya ataupun sebaliknya berbalik kepada keputusan dan tindakan

Anda Cipta Luck Sendiri!

Anda Cipta Luck Sendiri!

“Mereka berjaya kerana ada LUCK…,” antara ayat yang biasa anda dengar atau anda sendiri pernah menyebutnya! Luck bermaksud tuah atau nasib. Kereta lumba F1 merupakan