Jual Produk Biasa-Biasa Tapi Branding Sangat Power!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram

Macam mana nak jadi branding yang selalu disebut-sebut? Ikuti perkongsian Datuk Wira Dr. Azizan Aziz melalui video ini!

Kalau sebut brand-brand yang terkenal dari negara Amerika Syarikat, banyak sangat yang boleh dijadikan contoh…Tengok di New York pun ada terlalu banyak iklan billboard digital untuk marketing!

Sebenarnya, ada banyak tentang bisnes di luar negara yang boleh relate dengan usahawan di Malaysia. Walaupun jual produk yang biasa-biasa je tapi ada branding yang sangat power!

Bak kata MenThor, Datuk Wira Dr. Azizan Osman, marketing dan branding ni semua bergantung macam mana kita sebarkan kepada orang lain. Marketing atau pemasaran adalah tunjang kepada sesebuah bisnes bagi memastikan bisnes terus berkembang yang mana ia adalah satu langkah untuk memperkenalkan produk atau servis anda untuk dikenali dengan lebih ramai pelanggan atau prospek. Bukan itu sahaja, marketing juga untuk bagi orang nampak serta lebih fokus kepada prospek tertentu yang disasarkan. 

“80% bisnes gagal adalah kerana mereka tak ada ilmu marketing yang betul. Dia tak pandai buat pemasaran, dia tak pandai buat orang nampak dia. Bukan orang tak nak dia, tapi orang tak tahu yang dia wujud. Bisnes yang tak buat marketing adalah bisnes yang akan meninggal esok hari. Dia akan TUTUP melainkan dia adalah bisnes yang dia buat marketing dengan cara yang dia serve pelanggan-pelanggan dia sekarang.” Datuk Wira Dr. Azizan Osman

Macam mana nak bagi orang kenal brand dan bina bisnes lebih jauh?

Jom tonton video ini dari MenThor, Datuk Wira Dr. Azizan Osman tentang marketing dan branding di Amerika yang boleh anda belajar untuk bisnes anda.

Kongsi artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

Teknik Copywriting Di Media Sosial

Teknik Copywriting Di Media Sosial

Jika anda berniaga di media sosial, teknik copywriting sangat penting dalam pemasaran produk anda. Macam mana anda nak ‘pegang hati’ pelanggan kalau anda tak tahu

Pelekat Kereta Untuk Marketing

Pelekat Kereta Untuk Marketing

Jangan pandang rendah kepada kemampuan pelekat kereta untuk jadi bahan promosi perniagaan anda. Ramai peniaga yang dah mula gunakan pelekat kereta kerana ianya murah dan mudah untuk dibuat. Ianya juga boleh didatangkan