Covid Hampir Meragut Nyawa Saya! – Dr Azizan Osman

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Datuk Wira Dr Azizan Osman Covid

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,

1.44 PM, Jumaat 15 Januari 2021 – Saya dah hampir maut! Nafas saya sesak! Doktor kata peluang saya amat tipis! Tapi sesuatu berlaku yang membuktikan kekuasaan Allah SWT. .Dengan nama Allah Yang Maha berkuasa yang memiliki seluruh alam. Saya dan keluarga diuji dengan Virus Covid-19. Seramai 31 ahli keluarga saya dijangkiti Covid dan ibu mertua saya telah kembali ke rahmatullah.

Tak mudah untuk saya kongsikan betapa sedih, perit dan ngeri pada waktu itu, tapi sangat penting untuk saya kongsikan sebagai seorang MenThor, saya nak anda tahu proses ini dan mengapa saya dan RichWorks terus buat apa yang kami buat hingga hari ini.

7 Januari 2021, saya dan keluarga terdedah kepada individu yang positif Covid-19 dan saya sendiri dijangkiti. COVID IS REAL, THE STRUGGLE IS REAL. It’s a real fight kalau you ada pada simptom atau tahap yang teruk. Saya cuba untuk menangis ketika menulis ini tapi pada waktu itu, Alhamdulillah saya ada keluarga saya, Mak saya, Isteri saya dan Datuk Jerry. You are an amazing friend!

Pada waktu itu, saya fikirkan tentang anak didik saya, saya fikirkan Team RichWorks, saya fikirkan semua yang tak henti DM/PM saya sehingga hari ini yang buatkan saya walaupun tahu tiada harapan, ia beri saya SEMANGAT. Semangat untuk hidup. Masa itulah SAAT penentu untuk pergi atau kekal. You tak boleh bernafas, you tak boleh tarik, you tak boleh hembus hanya gunakan machine untuk terus survive dan fight dengan otak, emosi dan diri.

Do you want to live? Do you want to fight? That was the moment...

Dan In sha Allah, ini masanya untuk saya betulkan segalanya, peluang kedua ni bukan sekadar suka-suka. Saya percaya ada sebab Allah bagi peluang ini untuk saya buat segalanya dengan lebih baik, to be a better MenThor In sha Allah.

Melihat bagaimana pandemik ini begitu kritikal hingga ada yang tekad bunuh diri, seorang ibu yang mencuri ubat untuk anak-anak, ada yang mencari rezeki di tempat sampah, kerajaan yang sedang berkira-kira untuk total lockdown yang akan beri impak pada pekerjaan ramai orang dan bisnes serta tekanan perasaan dan banyak lagi dalam berita semasa.

Ini semua cukup memberi kesan pada saya betapa saya belum berjaya bantu bangsa saya untuk berjaya. Saya sedar misi saya belum selesai seperti kata Mak, ramai lagi anak bangsa yang ketinggalan, perlukan bimbingan terutama dalam dunia bisnes ini. Saya dan RichWorks akan terus buat apa yang kami buat hingga hari ini.

Apatah lagi dengan keadaan pandemik, ratusan ribu hilang pekerjaan, bisnes tengah struggle dan mereka tak nampak lagi hala tuju yang perlukan ilmu dan bimbingan saya dan RichWorks. Dan ini apa yang saya nak kongsikan dengan anda secara Live meskipun baru pulih bermula Sabtu 30 Januari hingga 1 Februari 2021. 

Saya akan kongsikan, saya akan bongkarkan ELMU bagaimana saya bina bisnes anak didik saya untuk survive sepanjang PKP tahun lepas, dan sesi ini saya berikan 100% Percuma untuk support, untuk bantu rakyat Malaysia sama-sama bangkit untuk lawan pandemik ini dan terus survive dengan berniaga.

Percayalah ini bukan cerita dongeng, this is about Real People, Real Results, Real Business, Real Story!

I’m a Covid Survivor! I fight to live! And this is my journey...

Datuk Wira Dr Azizan Osman

Jumpa saya secara LIVE Sabtu ini 30 Januari – 1 Februari 2021.

Kongsi artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

Pengertian Raya Aidilfitri

Pengertian Raya Aidilfitri

Hari Raya Aidilfitri kali ini pastinya disambut dengan berlainan. Demi memastikan keselamatan dan melindungi nyawa orang ramai, kerajaan memutuskan untuk mengenakan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP

Senyuman Dalam Bisnes

Dalam bisnes, peniaga mesti selalu senyum. Senyuman bukan setakat dapat melembutkan hati pelanggan, tetapi ia merupakan amalan sedekah yang dituntut ketika berniaga. Rasulullah s.a.w sendiri

Karakter Usahawan Produktif

Karakter Usahawan Produktif

Setiap orang boleh menjadi usahawan namun jenis yang macam mana anda ingin jadi? Mahu jadi usahawan yang berjaya ataupun sebaliknya berbalik kepada keputusan dan tindakan

Anda Cipta Luck Sendiri!

Anda Cipta Luck Sendiri!

“Mereka berjaya kerana ada LUCK…,” antara ayat yang biasa anda dengar atau anda sendiri pernah menyebutnya! Luck bermaksud tuah atau nasib. Kereta lumba F1 merupakan