3 Tip Kejayaan Daripada Pengasas Jenama Lilin Terkenal New York

3 Tip Kejayaan Daripada Pengasas Jenama Lilin Terkenal New York

Ditubuhkan pada 2021, syarikat lilin, Literie dilancarkan untuk membantu masyarakat mengingati mengekalkan momen paling bermakna dalam hidup.

Barisan produknya bermula dengan aroma yang membangkitkan sensasi New York City yang ikonik, dari Great Lawn of Central Park hingga ke gerobak kacang panggang di mana-mana di Midtown dan pasar bunga 28th Street serta telah berkembang ke pelbagai lagi haruman yang memukau semua yang menghidunya.

Berjaya dalam industri yang diceburi, pengasas syarikat tersebut, Erica Werber berkongsi beberapa nilai pengajaran yang diperoleh daripada perjalanan yang telah dilaluinya selama dua tahun yang lalu.

1. Sertai rangkaian bekas rakan sekerja dan rakan sekerja

Umum mengetahui betapa pentingnya peranan media massa untuk pelancaran produk baharu. Literie mempunyai produk yang unik dan menarik perhatian ramai, namun kejayaan awal kebanyakannya adalah hasil usaha pasukan perhubungan awam mereka dan kepakaran mereka dalam dunia media New York tempatan.

Berita yang dijana secara tempatan dan nasional merentas dalam talian dan penyiaran dalam beberapa bulan pertama yang kritikal ini membolehkan mereka membangunkan khalayak kedua-dua daripada perspektif sosial dan runcit, kemudian menyesuaikan kempen iklan agar sesuai dengan demografi pengguna tersebut.

2. Melibatkan diri dalam segala-galanya

Pada permulaannya, Erica terlibat dalam hampir semua aspek yang merangkumi reka bentuk, pembangunan, pemilihan bau, pembungkusan, penghantaran, penghantaran, invois, perkhidmatan pelanggan dan penciptaan kandungan untuk media sosial.

Ujarnya, beliau mahukan pendidikan dalam setiap kategori untuk menjadikan perniagaan berjalan lancar serta berkesan dan hasilnya beliau dapat membuat perubahan dan jalan pintas di sepanjang jalan untuk menjimatkan wang dan masa.

Ini tidak mungkin berlaku jika beliau tidak benar-benar memahami keperluan jenama atau yang lebih penting lagi, pelanggan syarikatnya sendiri.

3. Percaya bahawa hari-hari yang baik akan diikuti oleh hari-hari yang sukar dan begitulah sebaliknya

Di akhirnya, apa yang naik pasti akan turun. Literie mendapat jualan luar biasa berminggu-minggu, mendapat peluang perniagaan baharu serta liputan akhbar yang menakjubkan dan kemudian suatu hari ia mulai berubah dan arah alirannya menurun.

Hari jualan yang perlahan sememangnya menyeksakan dan membuatkan pengasas hilang fokus sehingga akhirnya boleh menyebabkan krisis identiti kepada jenama syarikat.

Bagi memeranginya, beliau akan menumpukan pada strategi jangka panjang dan matlamat yang lebih besar dan bukannya perkara kecil sehari-hari.

Berundur daripada kerugian atau kemunduran membolehkan Erica mengenal pasti titik lemah di samping mengiktiraf pertumbuhan yang telah berjaya dicapai sejak penubuhan dan keperluan untuk memberi tumpuan kepada perkara positif tersebut.

Artikel terbaru

Leave a Reply