Betty’s Kitchen Akhirnya Berada Di Landasan Betul Dalam Bisnes

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram

Anda kenal tak selebriti Malaysia Datin Seri Umie Aida serta Pelakon dan Pengarah Erma Fatima? Dua figura wanita hebat dalam industri seni. Tak kurang juga dengan adik mereka, Puan Betty Rahmad selain ada bakat tersendiri di dalam nyanyian, beliau juga pandai masak.

Tengok sahajalah laman Instagram Puan Betty Rahmad ada sahaja resipi yang beliau kongsikan.

Kalau anda nak tahu, Puan Betty Rahmad adalah antara 3000 peserta yang hadir ke Virtual Online Millionaire Marketing Mastery pada 10 hingga 13 April 2020 yang lalu.

Dan semua peserta Virtual Online Millionaire Marketing Mastery perlu buat assignment tentang Kisah Mereka dan MenThor, Dr Azizan Osman.

Jom ikuti Kisah perjalanan bisnes Puan Betty Rahmad ini.

Bisnes saya bermula dengan menjual baju dan kemudian bertukar kepada konsep ‘butik cafe.’ Bila tengok bisnes cafe makin maju, saya ambil keputusan nak buka cafe sahaja.

Alhamdulillah ramai pelanggan dan menu saya “Bubur Betty” merupakan menu favorite dan top sale setiap hari. Hari-hari full house. So dari 1 kedai ke 3 cawangan.

Setelah satu tahun setengah cafe hispter beroperasi, saya terpaksa ambil keputusan keluar dari syarikat atas faktor perselisihan faham dengan salah seorang dari rakan kongsi.

Dari sini saya dapat idea untuk mengeluarkan sambal Ready to Eat & Ready to Cook memandangkan ramai dah percaya dengan kepakaran saya bab makanan.

Alhamdulillah sekali lagi produk saya viral pada masa itu. Orang beratur beli dan ramai berminat jadi ejen. Saya bermula dengan buka carboot pop-up di sekitar Klang Valley. Hanya guna zero kos marketing hingga ke hari ini.

Alhamdulillah business sambal saya masih bertahan dan masuk tahun ke 4 tahun ini. Saya mulai sedar saya berniaga tanpa ilmu dan bimbingan selama ini, dengan itu, saya buat keputusan untuk mula join kelas Dr Azizan Osman di Zero To Million baru-baru ini. Saya ada niat nak join Nak Ubah Hidup pada 2018 tetapi saya sedang sarat mengandung ketika itu dan terpaksa batalkan niat.

Alhamdulillah saya berjaya join Zero To Million dan buat keputusan daftar diri sebagai SPIRE untuk mendapat bimbingan dan ilmu dari Doc & Team.

Syukur Alhamdulillah saya percaya saya di landasan yang betul. Dan saya yakin saya adalah salah satu produk success story Richworks yang lahir di musim PKP.

InsyaAllah akan berada dalam Titan Circle anytime soon. Itu target saya InsyaAllah. Terima kasih Doc & Team Richworks. Semoga dipermudahkan untuk kita semua.

Aamiin 🙏

Kami percaya ramai usahawan cuba buat bisnes banyak kali dan tak menjadi. Tapi Puan Betty Rahmad cepat-cepat dapatkan ilmu dan bimbingan yang betul.

Anda nak tak dibimibing supaya ‘tak langgar dinding’ dan nak bina bisnes berjaya dengan bimbingan MenThor yang dah ada Proven Results?

Atau anda nak belajar ilmu capai RM15 juta jualan dalam masa 3 bulan?

Mulakan dengan daftar ke Klinik Usahawan Online Bina Bisnes Berjaya sekarang.

Klik www.binabisnesberjaya.com

Kongsi artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

Etika dan Bisnes

Etika dan Bisnes

Apa pandangan anda bila anda lihat orang-orang tak beretika disekeliling anda? Mesti rasa macam nak bagi nasihat je kan? Sebelum anda bagi nasihat pada orang

PUNB - Apa Usahawan Boleh Perolehi?

PUNB – Apa Usahawan Boleh Perolehi?

Perbadanan Usahawan Nasional Berhad (PUNB) menyediakan kemudahan bagi usahawan bagi pembiayaan perniagaan dan sokongan perniagaan untuk bantu operasi dan pengurusan perniagaan. Jika anda dalam bidang

Kisah Inspirasi Pengasas WhatsApp

Kisah Inspirasi Pengasas WhatsApp

Boleh dikatakan kebanyakan daripada kita, malah di dunia pasti ada menggunakan aplikasi, WhatsApp bagi berhubung antara satu sama lain. Tahukah anda, jumlah pengguna WhatsApp aktif

Agresif – Fast Action, Fast Result

Agresif – Fast Action, Fast Result

‘Fast action, fast result’.Jika anda nak berjaya dengan cepat, itu yang patut anda buat, betul? Jika anda main-main, nanti-nantilah, dan ingat-ingat lupa je apa yang