TBG International Academy (Faridah Ibrahim)

“Benda yang kita tidak pernah buat, kita cuba buat. Mula-mula pelik tapi lama-lama kita akan biasa la.”

“Dulu saya nak meeting dengan staf, saya kena pergi tadika sini, tadika sana. Sekarang dah ada zoom, saya dah boleh buat meeting.”

Memperkenalkan cara baru yang inovatif yang sebelum ini belum pernah dilaksanakan dapat menjadi strategi yang penting untuk membantu perniagaan berkekalan, terutama dalam menghadapi cabaran seperti pandemik. Inovasi akan
membuka peluang untuk memenuhi keperluan pasaran yang berubah dengan cara yang lebih berkesan dan efisien.

Pengenalan cara baru boleh membawa kepada peningkatan proses operasi, peningkatan kualiti produk atau perkhidmatan, atau penggunaan teknologi yang lebih canggih. Sebagai contoh, Faridah Ibrahim beralih kepada model perniagaan dalam talian, memperkenalkan perkhidmatan penghantaran yang lebih pantas, dan mengadakan platform digital untuk berkomunikasi dengan pelanggan melalui Zoom Meeting bersama ibu bapa dan juga pembelajaran bersama kanak-kanak atau pelajar yang telah berdaftar dengan Tadika dan Taska Bestari Genius.

Ketika menghadapi cabaran pandemik, kebolehan untuk beradaptasi dengan cepat dan memperkenalkan cara baru dapat menjadi kunci untuk kelangsungan perniagaan. Perniagaan yang mampu menyediakan penyelesaian yang relevan dengan keadaan semasa dapat menarik pelanggan dan mempertahankan hubungan dengan mereka.

Dengan terus mencipta dan memperkenalkan cara baru, perniagaan dapat mengekalkan kebolehan untuk bersaing di pasaran yang berubah dengan pantas. Inovasi tidak hanya membantu dalam menjawab cabaran semasa tetapi juga
membuka peluang untuk pertumbuhan jangka panjang, membina daya saing, dan memberikan keunikan yang dapat menarik pelanggan setia serta mengekalkan kesinambungan perniagaan.

Artikel terbaru

Leave a Reply