by | Dec 8, 2023

PENYAMBUNG BISNES LEGASI KELUARGA

Kalau sebut saja tentang Zai Sri Gemilang, pasti anda akan mula terkenangkan keenakan hidangan yang disajikan sewaktu acara majlis perkahwinan yang dihadiri.

Aromanya yang membangkitkan selera pasti membuatkan sesiapa saja yang menikmatinya teringat-teringat akan rasanya yang lazat itu.

Ya, servis katering yang ditawarkan sememangnya tidak dapat dipisahkan dengan majlis perkahwinan bahkan menjadi pilihan utama kebanyakan bakal mempelai di Malaysia ini untuk dihidangkan buat tetamu di hari bahagia mereka.

Sebagai Ketua Pegawai Eksekutif (CEO) Zai Sri Gemilang Sdn. Bhd., Norhafizah Abd Karim kini boleh berbangga dengan perkembangan bisnes legasi keluarganya yang mula diusahakan sejak dari tahun 2004 ini.

“Sebenarnya, perniagaan ini bermula daripada sebuah restoran di Seksyen 8, Shah Alam. Emak saya mula kembangkannya dalam bidang katering kerana arwah datuk saya memang buat perkhidmatan tersebut di Kluang, Johor.

“Dulu, emaklah yang pergi ke pasar dan menjadi tukang masak manakala saya pula menjadi juruwang di restoran tersebut,” kongsinya yang memiliki tiga cawangan restoran dan kafe di Shah Alam, Selangor.

Baca selanjutnya di Flipbook atau muat turun PDF

Artikel Lain

Bil 63

Bil 63

Dalam dunia perniagaan yang sentiasa berubah, perjalanan seorang usahawan sering kali tidak dapat dijangkakan dengan mudah. Bagi Siti Nuurhayyu...

Bil 62

Bil 62

Dalam dunia bisnes, semestinya hanya yang benar-benar komited dan kental saja yang dapat bertahan hingga ke akhirnya. Bagi pengasas Ideas Master...

BIL 61

BIL 61

“Saya akur dengan kehendaknya. Waktu itu ayah saya sudah tidak masuk ke pejabat dari tahun 2000. Jadi, bila saya masuk pada tahun 2008, saya dapati...

BIL 60

BIL 60

“Kalau tiada siapa yang nak uruskan, apa kata kita tutup saja bisnes ini!” Begitulah ayat yang dilontarkan oleh Haji Salleh yang menusuk hati...

Polisi Privasi | © 2022 Richworks International Sdn Bhd 201001025185 (909099-W) | SST No : B16-1902-32000193