by | Jun 11, 2022

PERJALANAN IDW

Bermula 2007, pasangan ini IDr Lokman Hakim Ahmad Subki dan IDr Rabiatul Adawiyah Rasol ini menubuhkan syarikat pembinaan dan reka bentuk dalaman, IDW Design & Build Sdn Bhd.

Setepatnya mereka mula membina bisnes selepas tamat pengajian dalam Diploma Reka Bentuk Dalaman di Universiti Teknologi Mara (UITM) Shah Alam.

Ketika itu, masih belum berkahwin namun sepakat untuk berusaha mengubah nasib mereka, sejak mereka masih di zaman belajar, kemudian mendirikan rumah tangga sehinggalah mempunyai zuriat bersama.

Apa yang lebih menarik, mereka bermula dengan tiada pengalaman, tetapi yang mendorong mereka berjaya ialah keberanian dan keinginan yang kuat untuk memiliki perniagaan dalam bidang hiasan dalaman, yang akhirnya membuatkan mereka berjaya mencipta empayar sendiri!

“Kalau ikutkan, IDW sudah berusia 15 tahun. Ia bermula daripada tahun 2007 seawal usia kami 21 tahun. Ketika itu, kami masih belajar di UiTM Shah Alam dan belum mempunyai degree.”

Baca selanjutnya di Flipbook atau muat turun PDF

Artikel Lain

BIL 42

BIL 42

Hari-hari belajar, hari-hari berlatih.Itu sudah menjadi kelaziman kepada semua pegawai dan anggota tentera. Namun, kata-kata itu tetap kekal...

BIL 41

BIL 41

Rasa penat berulang-alik dari tempat kerja ke rumah kediaman membuatkan pasangan suami, Sri Krishna Subramaniam dan Sudha Devi bertekad untuk...

BIL 40

BIL 40

Pulau Meranti terkenal sebagai salah sebuah tempat menarik di Selangor. Sempena nama tersebut, syarikat pengeluar perabot ini dinamakan, Meranti...

Polisi Privasi | © 2022 Richworks International Sdn Bhd 201001025185 (909099-W) | SST No : B16-1902-32000193