BELL POPCORN : Mulanya Skeptikal Dengan RichWorks dan Datuk Wira Dr Azizan Osman

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
BELL POPCORN : Mulanya Skeptikal Dengan RichWorks dan Datuk Wira Dr Azizan Osman

“Awalnya saya skeptikal dengan apa yang Datuk Wira Dr Azizan Osman dan RichWorks Buat untuk para usahawan…”

“Saya mula sertai kelas Zero Kos Marketing, time itu tengok
result juta-juta, kemudian saya rasa macam tak percaya juta-juta, macam tipu je,” katanya.

Founder Bell Popcorn, Puan Firzah Puasa.

Sebelum itu, beliau dahulunya pernah berniaga. Tapi bisnes pertamanya cuma mampu bertahan selama 5 hingga 6 bulan sahaja. Selepas itu, Puan Firzah Puasa terus berhenti dan tumpukan pada pekerjaan beliau.

Bagaimanapun, selepas beliau memberikan peluang kepada diri dengan bimbingan dan ilmu yang betul daripada RichWorks makin banyak peningkatan dan perubahan yang dikecapi.

“Seumur hidup saya tidak pernah masak popcorn. Tapi saya tekad untuk berniaga dan pilih popcorn sebagai produk utama. Semua ini takkan berlaku dan takkan tercapai tanpa ilmu dan bimbingan yang betul”

Itu kata-kata yang keluar dari mulut Puan Firzah Puasa. Beliau mahukan kehidupan yang selesa, ada saving dalam akaun dan aset sendiri yang penting beliau mahu bantu lebih ramai orang di luar sana.

Pencapaian Bell Popcorn dan Puan Firzah

“Alhamdulillah, sales Bell Popcorn pada 1 Januari – 30 Disember 2020 saja berjaya mencapai RM1,003,729 juta. Ini merupakan RM1 juta pertama yang dicapai Bell Popcorn pada tahun mencabar 2020.”

Selepas mendapatkan bimbingan dari program mentoring SPIRE, jualan Puan Firzah Puasa melonjak naik kepada RM169 ribu. Beliau mencapai satu juta pertama pada December 2020.

Sehingga Februari 2021 beliau berjaya mendapatkan jualan sebanyak RM200,000.

Kongsi artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

Etika dan Bisnes

Etika dan Bisnes

Apa pandangan anda bila anda lihat orang-orang tak beretika disekeliling anda? Mesti rasa macam nak bagi nasihat je kan? Sebelum anda bagi nasihat pada orang

PUNB - Apa Usahawan Boleh Perolehi?

PUNB – Apa Usahawan Boleh Perolehi?

Perbadanan Usahawan Nasional Berhad (PUNB) menyediakan kemudahan bagi usahawan bagi pembiayaan perniagaan dan sokongan perniagaan untuk bantu operasi dan pengurusan perniagaan. Jika anda dalam bidang

Kisah Inspirasi Pengasas WhatsApp

Kisah Inspirasi Pengasas WhatsApp

Boleh dikatakan kebanyakan daripada kita, malah di dunia pasti ada menggunakan aplikasi, WhatsApp bagi berhubung antara satu sama lain. Tahukah anda, jumlah pengguna WhatsApp aktif

Agresif – Fast Action, Fast Result

Agresif – Fast Action, Fast Result

‘Fast action, fast result’.Jika anda nak berjaya dengan cepat, itu yang patut anda buat, betul? Jika anda main-main, nanti-nantilah, dan ingat-ingat lupa je apa yang